Ivančani kuhanjem gulaša prikupili 5000 kuna za pomoć obitelji

>> Ivančani kuhanjem gulaša prikupili 5000 kuna za pomoć obitelji

Već petu godinu zaredom, u sklopu Dana Grada, u Ivancu se održao humanitarni kuharski kotlić. Iako je najprije bio predviđen za subotu, zbog najave lošeg vremena, održan je ove nedjelje, 21. lipnja, od jutarnjih sati.

Trideset prijavljenih ekipa natjecalo se u kuhanju junećeg gulaša, a po broju sudionika ovogodišnje je natjecanje u pet godina postojanja bilo najveće.

Sunačno vrijeme u ivanečkom parku, mjestu održavanja, bilo je savršeno za natjecatelje, koji su uz druženje ujedno i činili dobro djelo.

Naime, svi koji su željeli isprobati gulaš, kupili su bon od deset kuna te su birali kotlić iz kojeg žele probati porciju gulaša.

Potražnja za gulašom bila je dobra, što pokazuje i iznos od 5000 kuna prikupljen akcijom. Sav novac od prodaje fondacija Pro vitae dat će za obnovu kupaonice siromašnoj ivanečkoj obitelji.

Nagrađeni su i sudionici, točnije, tri najbolja gulaša, koja je ocjenjivao stručni tročlani žiri.

Tako su treće mjesto zauzeli Nepobjedivi, na drugom je mjestu bila Udruga udomitelja i obiteljskih domova Nada, a pobjedila je ekipa Planinarskog kluba Ivanec.

Najboljima je sponzor Pivac uručio poklon bonove i kuhače, koje su bile različitih veličina, a podijeljene su po principu što bolji gulaš, veća kuhača.

Najsimpatičnija ekipa događaja bila je udruga Ivanečko sunce za osobe s intelektualnim teškoćama.

Humanost su pokazali svi sudionici s obzirom da se svaka ekipa odrekla vreće krumpira, dobivene od sponzora, pa je tridesetak vreća poklonjeno Udruzi Nada, točnije, udomiteljskim obiteljima.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije