Ivanec obilježava Ivanje – Dane Grada

Dani Grada Ivanca i ove se godine obilježavaju bogatim programom. Iako je središnji dan u srijedu, 24. lipnja, ovaj vikend obiluje manifestacijama u centru grada.

Subotnji program započeo je u jutarnjim satima Gospodarskim sajmom, gdje se na štandovima predstavljaju brojni izlagači – većinom domaći obrti i zanati. Svi posjetitelji na ulazu mogu sudjelovati u nagradnoj igri, a sretni dobitnici bit će izvučeni u večernjim satima i nagrađeni.

Sportski dio programa obilježen je 22. međunarodnom brdskom utrkom Ivančica 2015.

Jutrošnji program na središnjoj bini započeo je predstavom Veliko putovanje malog puža, a nakon toga su nastupili dječje udruge i kulturno umjetnička društva.

Program je bogat stoga se uistinu može naći za svakoga ponešto.

– Došli smo s djecom uživati, iako je vrijeme promjenjivo. Svakoga od nas zanima nešto, a odlično je kada u gradu ima programa i ljudi – rekla je Andreja, koja je došla sa svojom obitelji u Ivanec provesti subotnje popodne.

Društvo uzgajatelja malih životinja Fauna iz Ivanca izlaže rasne zečeve, ptice i ostale male životinje, a ulaz je besplatan.

Srednjovjekovni vitezovi u parku demonstriraju gađanje lukom i strijelom, na trgu brojni štandovi, a djeca mogu uživati u zabavnom parku.

U večernjim satima nastupit će Varaždinske mažoretkinje, Varaždinske anđelice te plesni par Ivana Matić i Mateo Mudri, a gledatelji će moći uživati u izvedbi srednjovjekovnih plesova.

Atmosferu na glavnoj pozornici dodatno će ugrijati nastup hrvatskog pjevača Jacquesa Houdeka u pratnji Nine Kraljić, natjecateljice koja je pobjedila u glazbenom showu The Voice. Nastup se očekuje oko 21 sat, a nakon njih nastupit će Peti element i VIS Breskvice.

Atraktivan vatromet najavljen je za 23 sata.

Sutrašanji program započet će humanitarno, kada se od 10 sati održava natjecanje u pripremanju gulaša Ivanec kuha.

Očekuje se preko dvadesetak sudionika, a novac prikupljen od prodaje gulaša bit će darovan u humanitarne svrhe, kao pomoć jednoj ivanečkoj obitelji s dvoje djece, u cilju prikupljanja novca za gradnju kupaonice.

Program će završiti u nedjelju, 21. lipnja, estradnim nastupima Klape Kampanel, Tihomira Kožine i benda Vatra s Ivanom Dečakom, poznatih po hitu Tango.

Dašak atmosfere donosimo u fotogaleriji, a ukoliko ne znate kako provesti vikend svratite do grada vitezova – Ivanca.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije