Prijavite se za Školu medijske kulture Dr. Ante Peterlić do 30.lipnja

U tijeku su prijave na 17. Školu medijske kulture Dr. Ante Peterlić, koja se održava u Trakošćanu od 18. do 28. kolovoza.

Škola medijske kulture obrazovni je program kojeg organizira Hrvatski filmski savez s partnerima u programu Akademijom dramske umjetnosti u Zagrebu, Općinom Bednja i OŠ Bednja.

Tijekom deset radnih dana, kroz dva seminarska programa i 13 radioničkih programa, obrazuju se nastavnici osnovnih i srednjih škola, koji u okviru nastave hrvatskog jezika i izborne nastave provode nastavni program medijske kulture, odgajatelji u predškolskim ustanovama, voditelji filmskih i videodružina, ali i nezavisni autori i svi zainteresirani filmski entuzijasti.

Seminarske programe Škole koriste i učenici koji žele upisati Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu. Mentori su vodeći hrvatski teoretičari filma, filmolozi, redatelji, snimatelji, montažeri, filmski stručnjaci i kritičari.

Predavači: dr. sc. Midhat Ajanović; Ana Đordić, prof.; dr.sc. Bruno Kragić; doc. art. Jelena Modrić; Diana Nenadić, filmska kritičarka; dr. sc. Irena Paulus; dr. sc. Rajko Petković; mr.sc. Marko Rojnić; Rada Šešić, filmska kritičarka i dr.sc. Hrvoje Turković.

Cilj Škole, kao najopširnijeg izvaniinstitucionalnog filmskog obrazovnog programa, jest razvijati i usmjeravati audiovizualnu pismenost i medijsku kulturu kod djece i mladih.

Programe je do sada polazilo preko 1500 polaznika, a time se daje vrijedan doprinos razvijanju medijske, posebice filmske kulture, što potvrđuje i činjenica da se program održava uz preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Detaljnije o prijavi i uvjetima sudjelovanja možete pročitati ovdje.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije