Antunovo v Marofu – najbrža štikla grada je Željka Ferčak

>> Dan Novog Marofa: “Štikla” podigla atmosferu i najavila Hladno pivo

Danas su razriješene sve dvojbe. Na uzavrelim ulicama Novog Marofa okončano je pitanje najbrže štikle grada i sljedećih godinu dana tu će titulu nositi samo jedna.

> Galerija fotografija Dana Novog Marofa

– Drago mi je što sam pobijedila, no ne namjeravam se prijavljivati na daljna natjecanja – rekla nam je pobjednica, Željka Ferčak i dodala kako je natjecanju ‘Štiklom po gradu’ pristupila bez ikakvih kondicijskih priprema.

Njezina štikla najbrže je gazila uzavrelim asfaltom te vruće subote, 13. lipnja, u 18 sati, na Dan Novog Marofa.

Iza nje našle su se Nives Horvat i Zvjezdana Bukovčan kojim je za dlaku promakla pobjeda te će novu šansu morati čekati do sljedeće godine.

Sretna sam što sam na trećem mjestu, još sam i dobro istrčala s obzirom na svoj umjetni kuk – šalila se trećeplasirana Zvjezdana.

Trkačice su primamile mnoge gledatelje pa iako je utrka trajala kratko, zahuktala je atmosferu.

Bogat program

Već prije njih u Marofu je održan niz događanja, u 16 sati tako su Grebengradski streličari prezentirali svoje umijeće i omogućili zainteresiranima za streličarstvo da se i sami okušaju u toj vještini.

Bogat program započeo je već ujutro likovnom kolonijom posvećenom svetom Antunu, zaštitniku Marofa, te Dječjim kutkom koji se kroz razne aktivnosti protegnuo na cijeli dan.

U 10 sati obrtnici su pokazali svoje tvorevine, vinogradari nudili vina, pripremana su jela od divljači, mjerio se tlak i šećer u krvi te je održan teniski turnir za parove.

Bogat program dodatno je oplemenila misa u crkvi svetog Antuna kojoj je prethodila svečana procesija s relikvijama istoimenog sveca.

Održana je is svečana sjednica Gradskog vijeća.

Hladno pivo nastavilo je tamo gdje je štikla stala i od 21 sat i 30 minuta započeli su koncert koji se daleko pronosio kroz ljetnu marofsku noć.

Nedjelja donosi nove zanimljive događaje, u linku ispod pročitajte program.

> Cjelokupan program događanja za Dane Novog Marofa

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije