FOTO: Protiv dijabetesa biciklirali od Varaždina do Zelendvora

>> FOTO: Protiv dijabetesa biciklirali od Varaždina do Zelendvora

Biciklijada pod nazivom “Biciklom do zdravlja”, održana danas u organizaciju Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin, privukla je mnogobrojne rekreativce, njih više od 400, da odvoze stazu dugu 14 kilometara i pritom se dobro zabave.

Biciklijada je imala i humanitarnu svrhu, jer će se prikupljenim sredstvima podmiriti trošak mladim dijabetičarima između 10 i 16 godina iz Varaždinske županije u kampu za dijabetičare u Puli, što je već dugogodišnja tradicija.

Predsjednica Udruge za zaštitu od dijabetesa Varaždin Antonija Brlek istaknula je veliko zadovoljstvo ovom drugom akcijom.

– Vrlo smo zadovoljni ovogodišnjom akcijom i zahvaljujem svim građanima na velikom odazivu jer je bilo puno više biciklista i okupljenih nego prošle godine. Vjerujem da smo bili jako dobri organizatori i veselim se što smo sakupili sredstva kojima ćemo pomoći našim malim dijabetičarima da budu u kampu, uče o borbi protiv dijabetesa i druže se s vršnjacima iz cijele države koji imaju jednake probleme – istaknula je predsjednica udruge Antonija Brlek.

Prvotno najavljena za 23. svibnja, biciklijada je bila odgođena zbog lošeg vremena. A danas, na blagdan Tijelova, sasvim suprotno vrijeme dočekalo je bicikliste, visoke temperature i velika vrućina.

Biciklijada je u jutarnjim satima krenula iz Varaždina, od parkirališta kod groblja, a ciljem na izletištu Zelendvor kod Petrijanca, odnosno Nove Vesi.

Po dolasku na odredište biciklisti su ugodno poslijepodne proveli uz zabavne igre i svirku sastava “Elita”. Tako su se okupljeni družili uz stolni tenis, pikado, belu, mali nogomet…

Neki među njima poslali su nam i fotografije pa ih objavljujemo kako bi nam dočarale barem dijelić atmosfere.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije