Studenti Sveučilišta Sjever sami kroje svoje mjesto u eteru

Studenti Sveučilišta Sjever u Varaždinu, njih ukupno 15 pokrenuli su svoju studentsku radio emisiju prigodnog imena “Studentska sedmica”. Emisija se emitira svakog utorka od 19 do 20 sati, a cijeli projekt je u potpunosti osmišljen od strane studenata uz pomoć profesora koji su prepoznali tu inicijativu.

Program emisije bavi se temama iz života studenata, a u samom programu se mogu pronaći vijesti vezane uz ozbiljnije teme studenata i njihovih života. Također, promiče se i sport, pa se tako prati i studentska sportska liga, ali i vremenska prognoza – u kratkim nam je crtama ispričala jedna od idejnih začetnica projekta Tea Mesarić.

Tea je ujedno i glavna voditeljica emisije, urednik, producent i sve što treba, jer jedan od ciljeva emisije je upoznati studente s radom na radiju i ponuditi im praksu, a Tea već otprije ima radijskog iskustva.

Između ostalog, pomaže i mlađim kolegama da pohvataju sve konce. Njen kolega u eteru je Joshua Musin, a uz njih se nalaze Laura Pocrnić u ulozi informativke i Vice Rončević za mix pultom, dok je za sport zadužen Boris Rubin. Marketing im vodi Lucija Iljadica, koja je kao i svi navedeni, također studentica na Sveučilištu Sjever.

Upravo na tu suradnju želimo staviti naglasak – studenti za studente, međusobno si pomagati da bi s vremenom zajedno postali bolji i stekli iskustvo rada u medijima, a i poboljšali životni standard studenata, uključujući i njihov noćni život – ispričala nam je Tea.

Osim toga, jedna od misli vodillja je približiti maturantima Sveučilište Sjever kroz iskustva sadašnjih studenata, bez obzira bili oni iz Varaždina ili ne.

U prvoj emisiji nam je gostovao jedan student sa Sveučilišta rodom iz Bosne, koji nam je približio svoje dojmove studiranja u Varaždinu – ispričala je Tea.

Kako kaže, studentski život je pomalo zapostavljen u Varaždinu, pogotovo preko tjedna, dok se u drugim gradovima organiziraju razna događanja za studente.

Željeli bismo organizirati razne događaje preko tjedna, gdje bi se mogli okupiti studenti, malo zabaviti i usput zbližiti, razmijeniti ideje i zamisli, ali i odmoriti se od obaveza koje imaju na fakultetu. Plan je organizirati studentsku srijedu da razbije tjednu monotoniju – pojasnila je.

Osim što raznim događajima žele razbiti monotoniju, to isto čine i tijekom emisije koja je, kažu, ispunjena humorom i prožeta opuštenom atmosferom, jer njima rad na vlastitoj emisiji znači više od obaveze.

Kad nešto voliš, nije ti problem to raditi, koliko god imao nekih drugih stvari uz to. Rad na radiju ispunjava na nekoj višoj razini, zarazan je medij i jednom kad probaš, lako se zaljubiti – otkrila nam je Tea.

Emisija se emitira uživo i to daje posebnu čar, kako kažu, jer nema drugih pokušaja.

Ne možeš reći – stani, ajde ispočetka. Tu toga nema. Sve sad i odmah. Ako se emisija ne pripremi unaprijed, sat vremena može biti vječnost – rekli su kroz smijeh.

Za svoju prvu emisiju rekli su da, iako je samo bila okvir za nastavak, prošla je glatko i bez treme.

Vladalo je samo pozitivno uzbuđenje i dalo nam smjer kojim želimo ići. Već u drugoj emisiji to se moglo primijetiti, prošli smo tu prvu emisiju i lagano se opustili pa je sve išlo glatko, a zahvalila bi Borisu Žibregu što nas trpi – dodala je kroz smijeh Tea.

U budućnosti im je želja još dodatno približiti rad na radiju mladima i svima zaintersiranima koje zanima kakav je to posao.

U planu je pokretanje YouTube kanala na koji bi stavljali video snimke naših emisija, pa da ljudi mogu iz prve ruke upoznati ne samo ekipu iza mikrofona, već i kako cijeli proces snimanja emisije zapravo izgleda – zaključila je Tea.

Iako još ne možete vidjeti ekipu “Studentske sedmice“, možete ih čuti na radiju Kult, a aktivni su i putem svoje Facebook stranice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije