Gimnazijalci volontirali za boljitak socijalno isključenih

Učenici Prve gimnazije Varaždin svojim su se volonterskim sudjelovanjem uključili u projekt ‘Jačanje socijalne osjetljivosti učenika i zajednice prema socijalno isključenim građanima’ koji su provodili od prosinca 2014. do lipnja 2015. godine, a na inicijativu prof.dr.sc. Nina Žganeca.

Cilj projekta bio je podići razinu informiranosti učenika, ali i šire zajednice, o položaju i potrebama socijalno isključenih skupina građana poput osoba s invaliditetom, djece u udomiteljstvu, beskućnika i siromašnih te starijih i nemoćnih osoba, te što više moguće smanjiti razinu njihove socijalne isključenosti, odnosno senzibilizirati širu javnost o potrebama i položaju tih skupina građana.

Koordinatori projekta prikazali su rad i aktivnosti svih uključenih učenika i profesora tijekom školske godine koji se odvijao u četiri grupe: djeca iz udomiteljskih obitelji, beskućnici i siromašni, osobe s invaliditetom i starije i nemoćne osobe, a sa gostima na predstavljanju podijelili su svoja pozitivna iskustva.

Gimnazijalci su svojim zalaganjem na projektu pokazali humanost i spremnost te kako pored svojih školskih obaveza imaju snage, želje i mogućnosti biti pri ruci onima koji su se zbog različitih razloga pronašli u životnim neprilikama.

Završnom predstavljanju prisustvovao je i zamjenik župana Alen Kišić.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije