Varaždinci će ubuduće moći studirati na Sveučilištu Sunderland

U prostoru Centra za mlade grada Varaždina (VAKUUM), u petak je, 22. svibnja održano predstavljanje mogućnosti studiranja na Sveučilištu Sunderland (Ujedinjeno Kraljevstvo).

Predstavljanje je organizirao Savjet mladih Grada Varaždina u suradnji s organizacijom Integral edukacijski programi. Događaju se odazvalo 30-ak učenika i učenica trećih razreda srednjih škola s područja grada Varaždina i Varaždinske županije.

– Vrlo sam zadovoljna odazivom i suradnjom sa srednjim školama u Varaždinu i županiji na organizaciji ovog događaja. Nadam se da će nekolicina ovih mladih perspektivnih ljudi iskoristiti ovu priliku i nastaviti svoje obrazovanje u Ujedinjenom Kraljevstvu te se vratiti i raditi na razvoju Hrvatskog gospodarstva – izjavila je tom prilikom Vanja Horvat, predsjednica Savjeta mladih Grada Varaždina.

Mlade Varaždince su s mogućnostima studiranja u Ujedinjenom Kraljevstvu upoznali Siniša Đurđević i Jennifer Dent.

Pričalo se o studentskom životu u Sunderlandu, sadržajima koje nudi grad i financijskoj konstrukciji ove prilike za mlade. Najvažniji dio događaja bio je predstavljanje samih studijskih programa koje nudi sveučilište.

– Drago mi je da smo ovom prilikom mladima predstavili i Centar za mlade – VAKUUM, kao mjesto na kojem imaju priliku sami kreirati i koristiti različite sadržaje te postati aktivni građani – zaključila je Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije