Odlična posjećenost prvog dana održavanja MOP festivala

Predstavljanjem u Palači Herzer, u četvrtak je, 21. svibnja službeno otvoreno četvrto izdanje MOP festivala multimedije, a sam program festivala započeo je nekoliko sati prije službenog otvorenja radionicama i predavanjima.

Cilj ovogodišnjeg festivala, pod sloganom “Digital world in focus”, je razvoj zajednice kroz digitalni svijet u kojem živimo, radimo i stvaramo.

Festival nastoji aktivirati što veći broj studenata, predavača, dizajnera, multimedijalnih umjetnika, glazbenika i ostalih kreativaca kako bi se međusobno razmijenila znanja i povećali potencijali. Osim edukativnog dijela, festival svim posjetiteljima nudi zabavni program uz mnogo komunikacije i međusobnog druženja.

– Studentska populacija je dobro popratila program radionica već prvog dana, a otvorenje nas jako veseli i nadamo se velikoj posvećenosti – kratko je kazao Fran Mubrin, predsjednik udruge MOP.

Prvog dana festivala, moguće je bilo pogledati izložbu “Electro Baroque” kolektiva Radiona.org.

Electro Baroque predstavlja presjek intermedijskih umjetničkih i tehnoloških radova nastalih kroz posljednjih tri godine u kreativnom i tehnološkom labu Radione.

U sklopu MOP-a, održava se i studentska izložba “Odgovor nepoznatog”, koja kroz interakciju s QR kodovima, publici predstavlja djela iz različitih grana umjetnosti.

Tijekom cijelog dana, u sklopu MOP kinoteke, održavaju se projekcije kratkih dokumentarnih filmova o raznim kreativcima.

Na drugom katu palače održavala se radionica montaže televizijskog priloga, pod vodstvom Ivana Malenice, a nakon toga fotograf i snimatelj Dario Belić je održao predavanje i radionicu, kroz koje je upoznao sve okupljene s osnovama produkt fotografije.

Iva Obrovac, performance marketing specijalist iz agencije 404 je prisutnima objasnila zašto je Google Analytics danas neizostavan alat.

U zabavnom dijelu programa, u četvrtak i petak je organizirano neformalno druženje u caffe baru Lavra, dok se subotnji večernji program seli iz atrija Starog grada u Podrumsku scenu Rogoz zbog najavljenog lošeg vremena. Sam program predviđen za subotu ostaje nepromijenjen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije