Varaždinac Damir Matijević na putu biciklom do Praga!

>> Damir Matijević Varaždinac na putu biciklom do Praga

Damir Matijević, 37-godišnjak iz Varaždina, u subotu ujutro otišao je na neobičan put. Biciklom je naumio u šest dana dana stići do Praga. Odluka nije pala preko noći, a Damir već neko vrijeme razmišlja o njoj.

– Još početkom godine nastala je ideja o putovanju, koje sam nazvao Bicikl u Prahu, jer sam proteklih nekoliko godina zavolio bicikl kao i doživljaje koji idu s njim u paketu – ističe Damir.

Naglašava da nije želio koristiti veće magistralne puteve, već voziti kroz privlačnije krajolike.

– Ruta ide iz mojeg mjesta Sveti Ilija, kroz Varaždin, preko Sv. Urbana, Pomurjem u Sloveniji, nakon čega dolazi zahtjevan put kroz Austriju uz nekoliko uzastopnih uspona kroz Alpe. Nakon prolaska kroz Lunz am See, gdje sam upravo sada, put me vodi pored Dunava pa sjeverno u Češku i uz Vltavu trebam stići u Prag šesti dan svojeg puta – objašnjava Damir.

U Sloveniji sudjelovao u maratonu, u Austriji se susreo sa srnama

Trenutno se naš “pustolov” nalazi negdje blizu polovice puta, a ističe da je bilo i zabavnih događaja. Tako je primjerice u Sloveniji dio rute vozio zajedno sa slovenskim maratoncima, a policija mu je dopustila vožnju uz trkače, uz uvjet da ne ometa utrku. U Austriji se pak susreo oči u oči sa srnom, no ukupni dojam i reakcije ljudi koje susreće zasad su odlične.

– Spavam na unaprijed određenim mjestima, u pansionima, što me na neki način i tjera da dođem na određeno mjesto etape. Super mi je na putu, svi su vrlo ljubazni, posebice Austrijanci, oduševljen sam tretmanom prema meni kao biciklistu – rekao je Matijević.

Rodbina nestrpljivo čeka u Pragu

Inače, Damir je sportaš, igra košarku za KK Petrijanec, a cijeli život bavi se ovim loptačkim sportom.

Prag kao destinacija nije slučajan, jer je njegova majka Čehinja i za Prag i Češku ga vežu mnoge lijepe uspomene.

U Pragu ga čeka i rodbina, no trenutno je sve to u drugom planu. Damirova želja je samo stići na cilj.

– Ukupan put čini sveukupno više od 700 kilometara i skoro pet tisuća metara uspona. Najteže dionice kroz Austriju su iza mene pa sam siguran da će Bicikl u Prahu i završiti u Pragu – zaključio je Damir.

U prva tri dana proveo je u “sedlu” ukupno 18 sati, odvezavši približno 330 kilometara, a od toga i neke teže “brdske” dionice.

Sretno, Damire, sigurni smo da će pivo na Staromestkim Namestima u Pragu biti vrlo slatko!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije