Na međunarodnoj izložbi u Varaždinu više od tisuću rasnih pasa

>> U Varaždinu više od tisuću rasnih pasa na jednom mjestu u sklopu CACIB-a 2015

U organizaciji Kinološkog društva Varaždin i Hrvatskog kinološkog saveza, u Varaždinu je danas na kinološkom poligonu počela tradicionalna i jedna od najstarijih izložaba u Hrvatskoj – Međunarodna izložba pasa CACIB 2015.

– Izložba se odvija na jednom od najljepših poligona u ovom dijelu Europe, usudio bih se reći. Tradicionalno dobar odaziv, psi su iz brojnih europskih zemalja, a u samo dva dana posjetitelji će moći vidjeti 1100 rasnih pasa te specijalne izložbe. Uistinu prekrasna izložba, a i vrijeme nam ide na ruku – kazao je Damir Skok, predsjednik Hrvatskog kinološkog saveza.

U sklopu izložbe, koja se nastavlja u nedjelju, održavaju se i specijalne izložbe Kluba pinčera i šnaucera Hrvatske te Kluba hrtova Hrvatske.

Oba se dana održavaju i razne izložbe pasa te se u mnogobrojnim kategorijama dodjeljuju priznanja, a sutra u 17 sati posjetitelje očekuje proglašenje najljepšeg psa ovogodišnje izložbe.

Na jednom mjestu možete vidjeti mnoge pasmine – terijeri, samojedi, pitbulli, hrtovi, ali i brojne druge, koji dolaze iz različitih zemalja a natječu se u mnogim kategorijama (najmlađi psi, veterani, najljepši pseći par,…).

Mjesto je to gdje se vlasnici pasa druže, upoznaju te izmjenjuju iskustva vezana uz njihove četveronožne ljubimce.

Tako je i gospođa Kremser stigla iz Slovenije na izložbu sa svoja dva terijera te osvojila nagradu u kategoriji naljepši pseći par.

– Već više od dvadeset godina dolazim ovdje i uvijek se rado ponovno vraćam u Varaždin na ovu prekrasnu izložbu gdje se svi lijepo družimo – naši ljubimci, mi i posjetitelji. Uzgojem rasnih pasa bavim se već više od trideset godina te uistinu uživam u tome – otkrila je te dodala kako je za njegu i brigu oko kućnih ljubimaca potrebno dosta vremena, volje i truda, ali ljubav koju ti životinje daju zauzvrat uistinu je nešto posebno.

Kinološko društvo Varaždin 1181, organizator događaja, jest neprofitna udruga osnovana 1977. godine u sklopu Hrvatskog kinološkog saveza i okupljaju velik broj članova.

Društvo su osnovali građani, kinolozi i kinofili, radi općeg unapređenja kinologije, a poglavito uzgoja, odgoja, obuke i zaštite rasnih pasa, kao i unapređenja te podizanja opće i stručne razine uzgajivača, vodiča, vlasnika i ljubitelja rasnih pasa.

Tijekom vremena profiliralo se u jedno od uglednijih kinoloških društava u Hrvatskoj, a njihov poligon jedan je od najljepših u Hrvatskoj, smatraju organizatori.

U sklopu Društva djeluju i ekipe Športsko-radne kinologije i Agilityja, čiji članovi postižu značajne rezultate na državnim, europskim i svjetskim razinama.

Ako to još niste učinili, preporučamo svim ljubiteljima pasa da posjete izložbu, jer je vidjeti toliko različitih rasnih pasa na jednom mjestu uistinu nešto neuobičajeno.

> Osim fotografija uz članak, više njih pogledajte u našoj fotogaleriji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije