U sklopu Dana mobilnosti roditelji i učenici zajedno u školskim klupama

>> U sklopu Dana mobilnosti roditelji i učenici zajedno u školskim klupama

U sklopu Dana mobilnosti, koji je održan danas u varaždinskoj IV. osnovnoj školi, organizirane su interaktivne radionice u kojima su sudionici u radu bili roditelji kao voditelji grupnog rada. Princip rada radionica je izmjena nastavnih aktivnosti – učenici izrađuju zadatke po skupinama, a roditelj je voditelj svoje skupine.

U IV. osnovnoj školi Varaždin od lipnja 2014. provodi se projekt u sklopu programa Erasmus +, KA1 pod nazivom Poboljšanje programa rada i internacionalizacije.

U sklopu projekta, učiteljice Sofija Fruk, Antonija Benjak i Gordana Foder boravile su u u listopadu 2014. u Španjolskoj u Sevilli gdje su dva tjedna stjecale europska iskustva u CP Mosaico.

Iskustvo Interaktivnih radionica, koje se u toj školi provode jednom tjedno, prenijele su u svoju školu te je održan Mobility day – dan mobilnosti.

Cilj radionica je uključivanje roditelja u rad škole, približavanje nastavnog procesa njima te omogućavanje da roditelji budu aktivni sudionici u obrazovanju svoje djece.

Svaki je učitelj imao radionicu vezanu uz predmet koji predaje u razredu, dok je razredna nastava imala radionicu kombinacijom više nastavnih predmeta.

Učenici 2. a razreda, sa svojom učiteljicom Rajkom Bedenik, imali su Dan kućnih ljubimaca te su u školu doveli svoje kućne ljubimce – papigu, kornjače, kuniće, a gost u školi bio je i jedan pas rase Cavalier King Charles Spaniel.

Roditelji su na kraju radionica primili Zahvalnice, svidio im se ovakav način rada te su izrazili želju za ponovnim radom u Interaktivnim radionicama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije