‘Život mladih nakon školovanja je vrlo težak’

U organizaciji Interesnog odbora žena Narodne stranke – reformisti jučer, 11. svibnja, održana je tribina pod nazivom Specifični položaj mladih žena u svijetu rada.

Gost predavač bila je pravnica Udruge CESI (Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje koja se zalaže za unapređenje društvenog položaja žena) Ena Knežević.

Tribini su prisustvovali i Natalija Martinčević, saborska zastupnica te potpredsjednica Narodne stranke – REFORMISTI, potpredsjednik Varaždinske županijske organizacije Reformista Ivica Grokša, predsjednica Interesnog odbora Gradske organizacije Reformista Vlasta Cindrić, predsjednica umirovljenika Grada Varaždina Nevenka Kobal kao i članovi Predsjedništva Gradske organizacije Varaždin te brojni građani.

– Visoka stopa nezaposlenosti, neusklađenost obrazovnog sustava s tržištem rada, rezanje radničkih prava, rast troškova života gorući su društveni problemi koji čine život mladih nakon školovanja vrlo teškim – naglasila je Knežević.

Na predavanju su izneseni i neki podaci: samo 35% zaposlenih mladih radih na ugovor na neodređeno, čak 65% je nezaposleno, a oni koji rade imaju plaću ispod hrvatskog prosjeka.

Žene nažalost nisu u potpunosti ravnopravne, a prije svega pod zastupljene u tijelima u kojima se odlučuje – od Gradskih vijeća, Županijskih skupština pa sve do Sabora gdje su zastupljene svega 26%, što je mali postotak u odnosu da je žena u društvu 52%.

Na ovoj vrlo zanimljivoj i edukativnoj tribini članice Interesnog odbora žena Reformista podsjetile su sve prisutne na Međunarodni dan pisanja pisma, koji se obilježio upravo na dan održavanja tribine. Tim su povodom podijeljena pisma svim prisutnima s ciljem poticanja ponovnog pisanja pisma.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije