Uz Majčin dan FB humanitarci donirali dječju hranu i igračke

U povodu Majčinog dana, humanitarna udruga FB humanitarci Varaždin provela je akciju za majku jednog malog dječačića, donirajući dječju hranu, kozmetiku i igračke.

Od voditeljice udruge Gordane Vincek doznali smo da udruga aktivnosti provodi tijekom cijele godine.

– Tako smo u povodu Dana planeta Zemlje donirali oko stotinu kilograma odjeće za reciklažu Socijalnoj zadruzi Humana nova, koja zapošljava osobe sa invaliditetom. A gostovanje u emisiji Civilno društvo na Hrvatskom radiju radiu priskrbilo je udruzi donaciju od 750 kilograma krumpira. U tijeku je akcija prikupljanja lijekova za djecu koji se ne mogu dobiti na recept, kao što su sredstva za snižavanje temperature, sprejevi za nos, razne kreme i slično – rekla je Vincek.

Napominje kako udruga tijekom godine prikuplja donacije, nevezano za akcije koje su u tijeku.

– To znači da ukoliko imate nešto za donirati, jednostavno javite na mail adresu fb.humanitarci.vz@gmail.com ili pošajite poruku putem facebook stranice facebook.com/ZaNasDjecu ili u grupi facebook.com/groups/202624929892991. Udruga ima i web stranicu, na adresi fb-humanitarci-varazdin.hr, putem koje također možete pratiti akcije – iznijela je Gordana Vincek podatke za kontakt.

Na kraju je iznijela i jedan problem s kojim se udruga susreće u svome radu i uputila apel.

– Najveći problem koji udruga ima je prostor za rad. Iako je humanitarnog karaktera, Grad i Županija nisu u mogućnosti za rad osigurati gradske prostore, a plaćanje privatnog prostora nije moguće budući fa udrugu ne financira nijedna institucija. Stoga molimo sve koji pročitaju, a imaju određeni prostor koji mogu dati na korištenje udruzi, neka se jave na našu adresu elektroničke pošte – pozvala je voditeljica udruge.

Za kraj poručuje: ukoliko želite postati član udruge ili želite volontirati, slobodno se javite putem gore navedenih kontakata, ako imate mogućnosti pomoći radu udruge donacijom novčanih sredstava, broj računa je HR4423600001102379552, otvoren u Zagrebačkoj banci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije