Varaždinci će svoje ljubimce uskoro šetati parkom za pse

Na press konferenciji održanoj danas, 8. svibnja, u parku Vatroslava Jagića, gradonačelnik Goran Habuš i direktor Parkova Marin Bašić, uz brojne hortikulturne radove najavili su početak radova na prvom varaždinskom parku za pse.

Novi drvoredi, cvjetnjaci te uređenje zelenih površina biti će financirani iz proračuna, ali i zahvaljujući dobiti od 370 tisuća kuna, koju je prošle godine ostvarila varaždinska tvrtka Parkovi – istaknuo je gradonačelnik Habuš.

U skladu s epitetom Varaždin – grad cvijeća, u planu je uređenje drvoreda u Križanićevoj, Jalkovečkoj, Supilovoj ulici, obnova zelenih površina u Koprivničkoj i drugim lokacijama.

Najavljena je i izgradnja dvaju ‘zelenih’ rotora – u Filićevoj i Zagrebačkoj ulici.

– Uvijek treba ulagati u nove zelene površine. Radimo to na zadovoljstvo građana, ali i turista. Uređen okoliš zasigurno će doprinijeti kandidaturi Varaždina za titulu Europske prijestolnice kulture – rekao je Habuš.

Prvi puta u Varaždinu napravit će se park za pse, koji će se nalaziti u Ulici Ratimira Hercega, točnije u ‘šumici’ kod varaždinskog groblja.

– Park će se napraviti nakon više upita građana. Prostirat će se na 2800 kvadratnih metara, a u njemu će biti prostor sa vodom, staze, poligon za igru, šetnica, a sve je napravljeno u dogovoru s Kinološkim savezom – najavio je Marin Bašić, direktor Parkova.

U Zagrebu postoje četiri takva parka, dok će u Varaždinu to biti prvi, ali ne i posljednji.

Početak radova planira se za srpanj, a Varaždinci bi svoje pse po parku mogli prošetati već krajem tog mjeseca, najavljeno je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije