Djeca iz dječjeg vrtića Zeko sadila bučine sjemenke

>> Djeca iz dječjeg vrtića Zeko sadila bučine sjemenke

Djeca iz dječjeg vrtića “Zeko” iz Trnovca Bartolovečkog su sudjelovala u sadnji bučinih koštica na poljoprivrednom zemljištu uslužne uljare Presečki. Nastavak je to projekta Autohtone pasmine životinja i tradicionalni proizvodi Varaždinske županije, kojeg provodi Upravni odjel za poljoprivredu i zaštitu okoliša Varaždinske županije.

Sadnji bučinih koštica prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutin Vincek.

– Osnovni cilj projekta je pokušaj edukacije vrtićke djece u smislu upoznavanja s tradicionalnim proizvodima Varaždinske županije, te spajanje veze između čovjeka i zemlje, sve u cilju promoviranja poljoprivrednih proizvoda Varaždinske županije – izjavio je Dragutin Vincek.

Zdravko Presečki je djecu uputio u sadnju bučinih sjemenki i načinu na koji biljka raste, te načinima iskorištavanja plodova u različite svrhe.

– Jako mi je drago da su djeca ovdje, vrlo malo sam im trebao objašnjavati osnove, sve su savladali jako brzo. Zasadit će se oko 300 metara kvadratnih i to će biti posebno označeno i nadamo se da će se djeca vratiti nakon mjesec, dva da mogu pratiti tok rasta biljke – pohvalio je djecu Zdravko Presečki, vlasnik uslužne uljare.

Okupljeni mališani su marljivo i pažljivo sadili bučine sjemenke pod budnim okom odgajateljica, a posebnu radost na njihova lica izmamio je stol s okrijepom, gdje su mogli isprobati različita jela i zalogaje koji sadrže buču i sjemenke.

Nakon kratkog odmora, ponovo su se marljivo primili sadnje sjemenki.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije