Društveni dom u Bolfanu opasnost za mještane, Bilić obećao sanaciju

>> Društveni dom u Bolfanu opasnost za mještane, Bilić obećao sanaciju

– Naš društveni dom u Bolfanu u iznimno je lošem stanju i potrebno je pod hitno nešto učiniti s njim, jer predstavlja opasnost za mještane. A pogotovo zato jer se tik do njega nalazi dječje igralište. Ne bih volio da se dogodi tragedija pa da se tek nakon toga nešto pokrene – upozorio je Dejan Carević iz Bolfana, ludbreškog prigradskog naselja od 400-tinjak stanovnika koje se nalazi na samom rubu Varaždinske županije.

Dom je poprilično star i dotrajao i potrebna mu je sanacija, dodao je Dejan Carević, izražavajući nadu da će Grad Ludbreg početi riješavati taj višegodišnji problem.

Tamošnji društveni dom izgrađen je 50-ih godina prošloga stoljeća i mještanima mnogo znači.

Ipak se neće rušiti

Dom se i sada, u takvome nezavidnom stanju, koristi kao biračko mjesto, u njemu se nalazi vozilo tamošnjeg DVD-a, održavaju se razni sastanci…

Još 2012. godine, kada se prvi puta počelo govoriti o njegovu rušenju, mještani nisu bili zadovoljni tim rješenjem.

– Zašto bi ga rušili? Mi smo ga gradili svojim novcem i dobrovoljnim radom i ne treba ga rušiti – govorili su tada.

Ipak, u proračunu Grada Ludbrega za 2015. godinu predviđeno je 60 tisuća kuna za – rušenje doma. No, kako doznajemo od gradonačelnika Dubravka Bilića, od toga se ipak odustalo.

– Iako su arhitekti koje smo konzultirali sugerirali rušenje, ipak ćemo nastojati obnoviti dom. Probat ćemo putem fonda za ruralni razvoj osigurati potrebna sredstva – najavljuje Bilić.

Novac za obnovu iz natječaja

Napominje da prijave na taj natječaj počinju tek sljedeće godine, što znači da je riječ o srednjoročnom projektu. No, u međuvremenu će se ipak nešto na domu u Bolfanu raditi.

– Svjesni smo da su pojedini dijelovi doma u takvom stanju da predstavljaju opasnost za mještane, a pogotovo djecu. Stoga ćemo sada nastojati sanirati krovište, odnosno zamijeniti potrgane crijepove, zamijeniti vrata i prozore i sve što je potrebno. Prvi korak je napraviti troškovnik – rekao je gradonačelnik.

Na pitanje kada bi se mogao očekivati početak tih osnovnih radova, Bilić odgovara da je teško precizirati, ali u svakome slučaju – prije jeseni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije