Nove mogućnosti samozapošljavanja u Ivancu

Grad Ivanec pokreće nove aktivnosti s ciljem poticanja zapošljavanja i samozapošljavanje mladih osoba te želi informirati poduzetnike o mogućnostima koje im nudi Grad kroz suradnju i promidžbu. Gradonačelnik Milorad Batinić i direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labuš održali su 27. travnja sastanak s ivanečkim gospodarstvenicima na te teme.

– Prvi projekt namijenjen je mladim nezaposlenim školovanim ljudima. Njime će biti obuhvaćeno desetak osoba kojima će Grad kroz 6 mjeseci obuke i usavršavanja omogućiti da steknu znanja za voditelje EU projekata. Riječ je o velikom i skupom projektu čija se vrijednost procjenjuje na više od pola milijuna kuna – izjavila je Labaš.

U prvih šest mjeseci osposobljavanja njihove usluge besplatno će moći koristiti ivanečki poduzetnici, za pisanje i kandidiranje programa na razne nacionalne i EU natječaje.

U drugoj fazi ovoj će skupini mladih biti ponuđeno samozapošljavanje uz korištenje beneficija u Poduzetničkom inkubatoru, što je također jedan od novih gradskih potpornih projekata.

Projekt apliciran Europskom socijalnom fondu

Grad Ivanec pokrenuo je i drugi projekt, predviđen za skupinu od 40 osoba do 29 godina starosti.

Riječ je o programu besplatne prekvalifikacije u sklopu dvanaest programa.

Taj je program vrijedan oko 1,5 milijuna kuna i već je kandidiran Europskom socijalnom fondu.

Grad je obaviješten da je projekt prošao kroz drugi krug evaluacije, a konačni rezultat o tomu je li “prošao” znat će se za oko mjesec dana.

Snažna promidžba

Ove godine kreću i snažne promidžbene aktivnosti Grada Ivanca, koji će sudjelovati na tri velika međunarodna poslovna skupa: prvi je već idućeg tjedna u Berlinu i na njemu će Grad Ivanec predstaviti svoje gradske projekte.

Lana Labaš će u Berlinu boraviti tjedan dana, gdje će sudjelovati u dinamičnom tempu sastanaka u poslovnim komorama, na raznim poslovnim savjetovanjima i sastancima i voljna je tom prilikom izložiti i projekte naših poduzetnika.

Inače, svi troškovi sudjelovanja u Berlinu za predstavnike Grada Ivanca su besplatni i to slijedom činjenice da je Grad Ivanec dobitnik BFC certifikata, odnosno, certifikata grada s povoljnim poslovnim okruženjem.

Svi poduzetnici također su pozvani da iskoriste mogućnosti besplatne promidžbe na još dva skupa na kojima će sudjelovati Grad, a to je skup koji Hrvatsko-austrijska komora u lipnju organizira u Grazu te u Münchenu u listopadu ove godine, na zajedničkom predstavljanju Grada Ivanca i poduzetnika na sajmu Expo Real.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije