Varaždinci prvaci iz audiovizualnih tehnologija

Na državnom Natjecanju u sektoru audiovizualnih tehnologija te grafičkih tehnologija u Zagrebu, učenici Elektrostrojarske škole Varaždin, Martina Stipan i Tomislav Novak osvojili su 1. mjesto u području multimedije radom ‘Glazba Z generacije’.

Natjecanje je održano od 23. do 24. travnja u Grafičkoj školi u Zagrebu i na njemu je sudjelovalo 20-setak učenika iz nekoliko županija, koji su se uspjeli prethodno plasirati u završnicu.

Mentorica državnih prvaka je dipl. informatičar Suzana Ljepava, s kojom su usko surađivali na izradi internetske stranice na temu “Glazba Z generacije” s kojom su pomeli konkurenciju.

Inače, Martina Stipan polazi 3. razred varaždinske Elektrostrojarske škole , smjer Medijski tehničar, dok je njezin kolega Tomislav Novak učenik 4. razreda, smjer Web dizajner.

Oboje su odlični učenici i na natjecanju u Zagrebu su pred sobom imali još jednu prepreku do pobjede. Naime, morali su u zadanom vremenu izraditi tzv. ‘single page’ web sjedište s istom temom, koristeći pripremljene materijale od članova stručnog državnog Povjerenstva i to bez pristupa internetu.

Dvojac varaždinske Elektrostrojarske škole zadaću je najbolje riješio osvojivši najveći broj bodova u kategoriji multimedijskih tehnologija, dok je njihova kolegica Maja Preksavec iz 4. razreda, pod mentorstvom prof. Milivoja Vražića, osvojila 5. mjesto u disciplini grafička tehnologija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije