Ivančani pobjednici međužupanijskog natjecanja Crvenog križa

Osnovna škola Ludbreg bila je domaćin Sedmog međužupanijskog natjecanja ekipa mladih Hrvatskog crvenog križa s područja Međimurske, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije u organizaciji Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

Natjecateljima su se uvodno obratili u ime domaćina ravnateljica OŠ Ludbreg Kristina Stanko i predsjednik DCK Varaždinske županije Nebojša Buđanovac, dok je natjecanje otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

– Bez obzira kako će završiti natjecanje, sa sigurnošću možemo svima čestitati i reći da ste svi vi već pobjednici. Odabrali ste jednu izvannastavnu aktivnost koja se temelji na humanosti i pomoći drugima, nemoćnijima i slabijima i samo vam mogu poželjeti da nastavite tako i u budućnosti i budete na raspolaganju Crvenom križu. Ovdje su danas predstavnici triju županija sjeverne Hrvatske, dijela države koji je poznat upravo po toj humanosti i pomaganju drugima. I zato nije slučajno da upravo ovdje na sjeveru Hrvatske imamo najrazvijenije vatrogasce, Crveni križ, dobrovoljno darivanje krvi ili Caritas, i to služi na čast svima uključenima – istaknuo ja zamjenik župana Kišić prigodom otvorenja Međužupanijskog natjecanja.

U dvjema kategorijama, mladež i pomladak, natjecalo se ukupno 18 ekipa.

U kategoriji mladeži, odnosno srednjih škola, najboljima su se pokazali učenici Srednje škole Ivanec ispred Gimnazije Josip Slavenskog iz Čakovca te Srednje škole iz Krapine.

U kategoriji podmladka pobjednik je ekipa Osnovne škole Donji Kraljevec iz Međimurske županije, a slijede OŠ Braće Radić iz Brestovca Orehovečkog i OŠ Augusta Cesarca iz Krapine, dok je najbolje plasirana ekipa iz Varaždinske županije bila Osnovna škola Breznički Hum na četvrtom mjestu.

Najbolje ekipe su se plasirale na državno natjecanje u Splitu koje će se održati 9. svibnja ove godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije