Povijest policije izložena u Domu kulture Lepoglava

U Domu kulture u Lepoglavi otvorena je izložba “Crtice iz povijesti hrvatske policije”.

Otvorenju su, između ostalih, prisustvovali gradonačelnik grada Lepoglave, Marijan Škvarić, predsjednik koordinacije braniteljskih udruga gradova Ivanca i Lepoglave, Ljudevit Cikač, te načelnik Policijske uprave Varaždinske, Darko Jurčec.

– Izložba je dio programa kojim Koordinacija braniteljskih udruga gradova Ivanca i Lepoglave obilježava 20. godišnjicu oslobođenja Hrvatske te 10. godišnjicu malonogometnog turnira koji se igra u spomen na trojicu policajaca iz ivanečko – lepoglavskog kraja koji su poginuli braneći Vukovar – Stjepana Vusića, Tomu Jambora i Josipa Kapustića – istaknuo je predsjednik Koordinacije Ljudevit Cikač.

Iste je večeri Tamburaški orkestar MUP-a u Lepoglavi održao i cjelovečernji koncert.

– Ova izložba govori i o našim braniteljima, posebice policajcima iz Policijske uprave Varaždin, odnosno onima iz Lepoglave i Ivanca, koji su u Vukovaru dali svoj veliki obol u obrani domovine. Nadam se da će se s tim na ovoj izložbu upoznati i naši najmlađi – dodao je gradonačelnik Škvarić, naglasivši i važnost policije u zaštiti ustavnog poretka i osiguranju reda i mira.

Na izložbi svoje radove izlaže i Ivica Vugrinec – policijski specijalac i stopostotni ratni vojni invalid.

Zainteresirani mogu pogledati izložbu do 30. travnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije