Traju pripreme za postavljanja spomen obilježja bojniku Dragutinu Naglašu

U Lepoglavi će za vrijeme proslave Dana Grada, u prosincu ove godine, biti otkriveno spomen obilježje bojniku Dragutinu Naglašu – branitelju iz Lepoglave, koji je kao pripadnik postrojbe Crne mambe 2. gbr Gromovi, poginuo 1993. godine na novigradskom ratištu.
Dogovoreno je to na sastanku predstavnika koordinacije braniteljske populacije s područja Lepoglave i Grada Lepoglave s predstavnicima Udruge Crne mambe. Na sastanku su dogovoreni detalji vezani za sam spomenik. Bit će to bista bojnika Dragutina Naglaša, koja će biti postavljena u gradski park u Lepoglavi, na Trgu prvog hrvatskog sveučilišta, a koju će dati izraditi Udruga Crne mambe. Prije postavljanja biste Grad Lepoglava će hortikulturalno urediti park te pripremiti teren za postavljanje biste jednom od jedanaestorice branitelja s područja Lepoglave poginulom u Domovinskom ratu. Osim uređenja parka i postavljanje biste u planu je da se navedeni park imenuje parkom bojnika Dragutina Naglaša.

Koordinacija predstavnika braniteljske populacije s područja Lepoglave, većinom članovi udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, i Grada Lepoglave, već je ranije istaknula namjeru da se u spomen na poginule branitelje s područja Lepoglave njihovim imenima nazovu javni gradski prostori, pa će imenovanje navedenog parka – parkom bojnika Dragutina Naglaša, biti prvi korak u ostvarenju te namjere.
– Projekt uređenja parka već je izrađen i Grad je sprema odmah započeti s njegovim uređenjem – istaknuo je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač, koji je s predstavnicima Koordinacije i Udruge Crne mambe obišao park gdje su, na licu mjesta, dogovoreni posljednji detalji vezani za uređenje parka i postavljanje biste.

Sastanku je, ispred Gradskog vijeća grada Lepoglave, nazočio i vijećnik Alojz Špičko, koji je istaknuo da će Vijeće podržati sve potrebe za dodatnim financiranjem postavljanja biste, što znači i izradu mramornog postolja na koju će bista biti postavljena.

Članovi Udruge Crne mambe izrazili su zadovoljstvo dosad učinjenim i najavili kako će izrada biste bojnika Dragutina Naglaša biti završena najkasnije do rujna i biti spremna za postavljanje u park i otkrivanje za Dane Grada Lepoglave, i to najvjerojatnije 5. prosinca – na rođendan Dragutina Naglaša.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije