MALI BUKOVEC 200.000 kuna bespovratnih sredstava za zdravstvene stanicu

Općina Mali Bukovec dobila je 200.000 kuna, bespovratna sredstva iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, za rekonstrukciju zgrade zdravstvene stanice.

Ugovore o sufinanciranju projekata odobrenih kroz Program podrške regionalnom razvoju i Program održivog razvoja lokalne zajednice u 2018. godini potpisala je u srijedu u Zagrebu ministrica Gabrijela Žalac.

Općina Mali Bukovec pripremila je projekt ‘Rekonstrukcija zgrade zdravstvene stanice u Malom Bukovcu radi poboljšanja energetske učinkovitosti i uređenja potkrovlja’, a odobreno je spomenutih 200.000 kuna.

– Rekonstrukcijom zdravstvene stanice odnosno ambulante dobit ćemo dodatni prostor u potkrovlju objekta za otvaranje ordinacije dentalne medicine. Uz uređenje potkrovlja odmah ćemo urediti i krovište u smislu energetske učinkovitosti. Uz 200 tisuća kuna dobivenih danas preko Ministarstva, dodatno ćemo uložiti i 200 tisuća kuna vlastitih sredstva iz proračuna. Uređenje objekta i buduće otvaranje ordinacije dentalne medicine dodatno će poboljšati standard života naših mještana – izjavio je načelnik Općine Mali Bukovec HSS-ov Darko Marković.

No, tu obnova objekta ne završava. Prema Markovićevim riječima već je gotov projekt za postavljanje termo fasade i termo-tehničke instalacije koji će se prijaviti na slijedeći natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Uz Općinu Mali Bukovec još su 22 grada i općine u Varaždinskoj županiji dobili bespovratna sredstva za svoje projekte modernizacije cesta, obnovu društvenih domova i vrtića, javnu rasvjetu i druge projekte koji bi trebali doprinijeti poboljšanju kvalitete života mještana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije