Hrvatska udruga medicinskih sestara i OB Varaždin obilježavaju Dan bolesnika

Od 2013. godine Hrvatska udruga medicinskih sestara (HUMS) i podružnica Opće bolnice Varaždin obilježava Dana bolesnika koji se slavi 11. veljače.

Dan bolesnika utemeljio je Papa Ivan Pavao II 1992. godine.

Osnovni cilj obilježavanja Dana bolesnika je senzibilizacija za potrebe bolesnika te da im se osigura bolja zdravstvena skrb, ali i zahvala svima koji vode brigu o oboljelim.

U Općoj bolnici Varaždin akciju organizira HUMS i Odjel za transfuzijsku medicinu. U četvrtak, 8 veljače, u predvorju Službe za kirururške bolesti mjeri se tlak i šećer, a u 10 sati na Odjelu transfuzije zdravstveni djelatnici daruju krv.

– Medicinske sestre pokazuju čovječnost darujući krv za one kojima je potrebno čineći to cijele godine pa tako i na Dan bolesnika.Ove godine posebno smo sretni jer se akciji pridružuju i naše buduće kolegice i kolege iz Medicinske škole s pravom javnošću iz Maruševca, na što smo ponosni jer se senzibiliziraju i potiču promišljanje o vlastitim mogućnostima sudjelovanja u skrbi oboljelih. Osim stručne pomoći u zdravstvenoj skrbi od osobite je važnosti humani pristup i emocionalna podrška oboljelim – stoji u najavi.

Uz akciju darivanja krvi zdravstveni djelatnici će se pridružiti zajedno s bolesnicima Svetoj misi 18. veljače u 15.30 sati u Službi za plućne bolesti i TBC u Klenovniku koju već tradicionalno služi naš mons. Josip Mrzljak biskup Varaždinske biskupije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije