ZIMSKA SLUŽBA Na najvišem smo stupnju pripravnosti, nema većih zastoja u prometu

U noći s utorka na srijedu ponovno nas je dočekao snijeg, koji je na području Varaždinske županije napadao i do 15 centimetara visine.

Iako se neki građani bune na stanje kolnika i gužve u prometu, Mario Vdović iz Zimske službe, rekao je da većih problema nema, a zimska služba je na trećem, najvišem stupnju razine pripravnosti.

– Na terenu je 48 ekipa na državnim, županijskim cestama i lokalnim cestama na području županije, a u samom gradu Varaždinu je 17 ekipa. Tijekom noći i u ranojutarnjim satima su ceste posipane da ne bi došlo do stvaranja poledice, međutim palo je i do 15 centimetara snijega, a u brdskim dijelovima i više.

Samim time, nastavlja Vdović, došlo je do zadržavanja centimetra ili dva snijega na kolniku, ali većih problema u prometu zasad nema.

– Obavezna je zimska oprema, a u jutarnjim satima smo zabranili promet za kamione s prikolicama i tegljače, no mislim da ćemo oko podneva to ukinuti. Naravno, građani moraju biti svjesni da snijeg dok pada ostaje na kolniku, ne možemo ga tad očistiti da ga uopće nema, to nije moguće – pojasnio je.

Na komentare građane na neoćišćenost nekih dijelova županije, Vdović ističe da nije sve u ingerenciji Zimske službe.

– Naša služba održava državne, županijske i lokalne ceste, no u naseljima postoje i nerazvrstane ceste, čije je čišćenje u ingerenciji jedinica lokalne samouprave.

Vdović savjetuje svim vozačima da budu oprezni u vožnji, da naglo ne koče ili ubrzavaju te drže dovoljan razmak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije