BLATO KOD PETE Ravnatelj Šipek: ‘Škola će pomoću donacija pokušati urediti put’

Već godinama učenici varaždinske Pete osnovne škole, ali i brojni prolaznici, muku muče s blatom koje im, naročito za kišnih dana, stvara probleme ako koračaju obližnjom livadom.

Postoje i alternativni pravci, no livadna parcela smještena tik uz navedenu školu kraći je put do željenog odredišta. O tom smo problemu pisali i 2015. godine, a iako je već tada ravnatelj Pete osnovne, Mario Šipek, izrazio želju za rješavanjem problema, do danas nije došlo do značajnih pomaka.

Upravo suprotno, tamošnja livada sve više postaje mjesto za deponiranje otpada.

– Peta osnovna škola Varaždin već je ranije pokrenula pitanje ne samo blatne livade već i uklanjanje otpada, koje ostavljaju neodgovorni građani u blizini naše škole, kako bismo našim učenicima osigurali sigurne uvjete. Prije više od dvije godine, dakle 2015., napravili smo peticiju među roditeljima naših učenika o izgradnji nogostupa u južnom dijelu školskog dvorišta, a usporedno s time smo poslali vlasnicima livade, kojih je čak 22, zamolbu za izgradnju puta, što je rezultiralo pozitivnim odjekom i kod jednih i kod drugih – kazao je Mario Šipek, ravnatelj škole.

Dodao je da je škola, uz pomoć donatora, željela izgraditi ništetni put, no budući da su svu dokumentaciju poslali Gradu, tadašnja vlast je obećala urediti taj dio.

– Čak je bila napravljena i projektna dokumentacija, koja se nalazi u Upravnom odjelu za komunalni sustav, urbanizam i zaštitu okoliša. Planirano je bilo uređenje pješačko-biciklističke staze od Zavojne ulice do Vatrogasne s uređenim parkom. No, 2017. godine gradski proračun nije bio izglasan, a kako je trenutno u Gradu nova vlast, nisam upoznat o realizaciji spomenutog projekta.

Šipek smatra da se ‘najvjerojatnije odustalo od tog projekta zbog nedostatka financija i nemogućnošću dogovora s vlasnicima livade’.

– Vodeći se takvim pretpostavkama odlučio sam da se sami, pomoću donacija i vlastitih sredstava, upustimo u realizaciju navedenog te smo jednim dijelom ispunili svoje planove o uređenju nogostupa uz južni dio škole. Trenutno pronalazimo donatore za realizaciju ništetnog puta.

Dodao je i da se najprije obratio trgovačkom centru Kaufland, još lani u rujnu, no od njih nije dobio nikakav odgovor do danas.

– Nadam se da ćemo uz pomoć roditelja i varaždinskih tvrtki cilj ostvariti ove godine, kako bismo našim učenicima, ali i široj društvenoj zajednici, na obostranu korist, omogućili siguran put – zaključio je ravnatelj Šipek.

Poslali smo službeni upit resornom upravnom odjelu da bismo saznali ima li Grad plave za rješenje problema, a odgovor ćemo objaviti po primitku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije