U Varaždinu održana prva skupština ‘Vojno Kulinarske Udruge Republike Hrvatske’

U utorak, 30. siječnja, u Varaždinu je održana Osnivačka skupština ‘Vojno kulinarske udruga Republike Hrvatske/Croatia Military Cook Asociates’.

Cilj udruge je, prije svega, promicanje tradicinalnog hrvatskog vojnog kulinarstva, ali i sudjelovanje na natjecanjima, organizacija natjecanja, edukacija kroz održavanje kulinarskih radionica i još mnogo toga.

– U današnje vrijeme logistika, a prehrana je njen vrlo važan dio, je sve bolja i sve organiziranija neovisno o tome jesu li postrojbe u vojarni ili na terenu. Prehrana vojske postaje prava nauka. No kako ljudski rod ima neobuzdanu potrebu za natjecanjem tako u svijetu odavno postoje i natjecanja vojnih kuhara i kulinarskih ekipa pri čemu su u velikom broju zastupljeni i ratni veterani. Kako to već obično biva, ideja jednog čovjeka nezanemarivog zaraznog entuzijazma urodila je osnivanjem prve takve udruge u Hrvatskoj – stoji u priopćenju.

Predsjednik ‘Vojno Kulinarske Udruga Republike Hrvatske/Croatia Military Cook Asociates’ je Zoran Ivić, zamjenik predsjednika je Miroslav Tokić-Tokan dok je tajnica Božena Šimek-Šuplika. Članovi udruge su većinom bivši pripadnici legendarne 7. gardijske brigade ‘Puma’.

Mentor je Erich Glavica Erik, masterchef koji je postigao sve što se u svjetskim razmjerima u kulinarstvu može postići, a o njemu puno govori priznanje WACS-a, odnosno World Association of Chefs Societies.

Drugi mentor, točnije, mentorica je Ivana Barbir Grudenić.

Iz naše mreže
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije