MONSTRUOZNI SUSTAV ‘Podjela socijalne pomoći Romima velik je dan za kockarnice’

Gradski vijećnik Vjeran Strahonja na svojoj je službenoj Facebook stranici objavio fotografiju ulaza u automat klub u Varaždinu uz egidu: ‘Podjela socijalne pomoći, velik dan za kockarnice’.

– Slika ispred automat kluba u Varaždinu – danas. Krajem mjeseca isplaćuje se socijalna pomoć koja velikim dijelom završi u kockarnicama, kladionicama. Monstruozni sustav u kojem sudjeluje država, poduzetnici, roditelji, udruge, svi oni koji ga održavaju, podržavaju i prikrivaju – naveo je, govoreći pritom o pripadnicima romske nacionalne manjine.

– Monstrum se hrani romskom djecom, što više djece, to više socijalne pomoći koja završi u kockarnicama, a dijelom opet u državnoj blagajni. Što više novca u igri, to manja prilika da se neko dijete školuje i izvuče iz spirale neimaštine i besperspektivnosti. Što više zla, to više potrebe za udrugama, službama, zastupnicima i predstavnicima. Zapravo bi puno poštenije bilo da država novac direktno uplaćuje kockarnicama. Prije nekoliko mjeseci stidljivo se pojavila priča na televiziji, sve je brzo utihnulo – napisao je.

Naime, emisija Provjereno, koja se emitira na Novoj TV, u studenom prošle godine istražila je tu temu. Oni su, tragom dobivenih informacija, odlučili provjeriti troše li uistinu pripadnici romske nacionalne manjine novac koji dobiju kao socijalnu pomoć u kasinu. Cijeli prilog pogledajte ovdje.

Objava vijećnika Strahonje odmah je izazvala reakcije građana: ‘Strašno, kako tužno!’, ‘Potpisujem svaku riječ’, ‘Da, nažalost, samo jedan od apsurda i izraza tobožnje skrbi o ranjivim skupinama u društvu!’ – samo su neki od komentara.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije