FOTO Rotarijanci donirali 23.500 kuna udrugama koje brinu o zdravlju djece

Jučer su u hotelu Park Boutique u Varaždinu u nazočnosti članica i članova Rotary kluba Varaždin 1181, NC Lions kluba Varaždin Millennium, Rotaract kluba Varaždin te Interact kluba Varaždin 1181 uručene donacije predstavnicama varaždinske podružnice Udruge ‘Veliko srce malom srcu’ te ‘Udruge za ranu intervenciju Varaždinske županije’.

Sredstva koja su prikupljena i donirana, rezultat su humanitarnog djelovanja varaždinske Rotary zajednice te suradnje sa NC Lions klubom Varaždin Millennium.

Da podsjetimo, početkom prosinca prošle godine RC Varaždin 1181 organizirao je humanitarnu predstavu Glumačke družine Histrion ‘Igra u dvoje’ u HNK u Varaždinu, s ciljem prikupljanja financijskih sredstava za nabavku neophodnog aparata (pulsnog oksimetra) za Udrugu ‘Veliko srce malom srcu’ koja pomaže djeci s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima.

Tako je prikupljeno 13.500 kuna koje je jučer u ime Udruge primila gospođa Ivana Zagrajski, zahvalivši se Klubu u svoje i u ime svih članova Udruge na donaciji.

Druga donacija odnosi se na prikupljena sredstva tijekom svih vikenda u prosincu prošle godine, kada su članice i članovi navedenih klubova organizirali i proveli već tradicionalnu humanitarnu akciju ‘Rotary Advent 2017 – Zdrava djeca za bolesnu djecu’.

Zahvaljujući nesebičnom odricanju i trudu rotarijanaca, njihovog podmlatka te dragih prijateljica i prijatelja iz Lions kluba, građana i ljudi dobre volje, prikupljen je iznos od 10.000 kuna koji je na jučerašnjoj svečanosti uručen ‘Udruzi za ranu intervenciju Varaždinske županije’ koji je ispred Udruge primila gospođa Emina Kovačić, također se zahvalivši okupljenima na donaciji.

Na samoj svečanosti uručenja donacija, uz mnoge goste i prijatelje bio je i predsjednik RC Varaždin Marko Porobija te gospodin Damir Poljak iz RC Trakošćen, u svojstvu izaslanika varaždinske Opće bolnice.

– Novac prikupljen u ovim humanitarnim akcijama dolazi u prave ruke, onima kojima je pomoć itekako potrebna i uvijek nas čini ponosnim i sretnim što možemo pomoći zajednici u kojoj živimo – složni su bili Karmenka Medenjak, predsjednica NC Lions Club Varaždin Millennium, i Dragutin Hainš, predsjednik Rotary kluba Varaždin 1181, na zajedničkoj svečanosti prilikom uručenja donacija Udruzi ‘Veliko srce malom srcu’ te ‘Udruzi za ranu intervenciju Varaždinske županije’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije