OBRAZOVANJE

BUDUĆI STUDENTI Više od 500 srednjoškolaca na Danu otvorenih vrata na Sveučilištu Sjever u Koprivnici

Budući studenti razgledali su Sveučilište i tijekom radionica saznali kako se proizvode vino i pivo te različiti snack proizvodi; iskušali su se u radijskom i televizijskom intervjuu i web radionici, naučili su kako se rade GIF-ovi, vozi dron i fotografira...

Više od 500 učenika, većinom maturanata, iz
Koprivnice, Đurđevca, Slatine, Vrbovca i drugih gradova bilo je
oduševljeno prezentacijama, gostujućim predavanjima te čak 27
različitih radionica na Danu otvorenih vrata Sveučilišta Sjever u
Sveučilišnom centru Koprivnica. 

– Naš moto jest: naš posao na Sveučilištu
Sjever
 ne završava vašom diplomom nego završava kad
se zaposlite u struci. Dakle, mi jako vodimo računa da se već
tijekom studiranja povežete s gospodarstvom – istaknuo je
prorektor, izv. prof. dr. sc. Mario Tomiša na
svečanom
 otvorenju Dana otvorenih vrata te naglasio
kako će budući studenti na Sveučilištu dobiti potrebno teoretsko
znanje, ali i vještine i kompetancije kako bi se što bolje snašli
u budućem profesionalnom životu te bili konkurentni na tržištu.

Nakon prezentacije Sveučilišta, glavni
urednik
 hrvatskog izdanja National Geographica,
Hrvoje Prčić  održao je gostujuće predavanje pod nazivom
‘Reportaže u žutom okviru’, a srednjoškolce je nakon toga
očekivalo čak 27 različitih radionica tijekom kojih su se
upoznali sa svim studijskim programima Sveučilišta Sjever –
studijem Prehrambene tehnologije, Tehničke
i gospodarske logistike, Novinarstva, Medijskog dizajna,
Poslovanja i menadžmenta, Ambalaže, Održive mobilnosti i
logistike i Odnosa s javnostima.

Budući
studenti razgledali su Sveučilište
i tijekom 
radionica saznali kako se
proizvode vino i pivo te različiti snack proizvodi; iskušali su
se u radijskom i televizijskom intervjuu i web radionici, naučili
su kako se rade GIF-ovi, vozi dron i
fotografira; provjerili
su
 svoj ‘dobar’ glas na govornim vježbama,
družili se s profesorima te razgovarali sa studentima kako bi iz
prve ruke doznali kako je to studirati na Sjeveru. 

– Sveučilište Sjever je najbržerastuće
sveučilište
 u Hrvatskoj. Nakon što su 2017. godine
pokrenuti diplomski studiji Novinarstvo, Medijski dizajn,
Ambalaža i Održiva mobilnost i logistika, prošle godine su u
Koprivnici pokrenuta dva nova preddiplomska studijska programa –
Prehrambena tehnologija i Tehnička i gospodarska logistika jer
upravo takvi stručnjaci nedostaju u
lokalnoj zajednici, ali i na nacionalnoj razini – stoji u
priopćenju.

U samo godinu dana Sveučilišni centar Koprivnica je narastao od
tri na deset studija, te danas, šest godina nakon
pokretanja
 Sveučilišta u Koprivnici, ovdje studira
više od 800 studenata.

Uz programe u Koprivnici, Sveučilište je
pokrenulo
 i nove studijske programe u Varaždinu;
preddiplomske studije Fizioterapija i Mehatronika te diplomske
Graditeljstvo, Multimedija, Sestrinstvo i Strojarstvo.

– Još jedna specifičnost Sveučilišta
Sjever
 je u tome što, za razliku od svih ostalih
javnih sveučilišta, ima najveći postotak studenata u deficitarnom
STEM području pa su završeni studenti ovoga sveučilišta iznimno
traženi – stoji u priopćenju.

Prošle godine je pokrenut i
Poslijediplomski
 sveučilišni doktorski studij
Mediji i komunikacija.

Pokrenut je i niz novih znanstvenih i umjetničkih projekata, a na
Sveučilištu se redovno organiziraju predavanja
stručnjaka
 iz različitih područja poput
Mate Rimca, Dražena Klarića, Aleksandra
Stankovića i drugih stručnjaka. 

Sve veći broj ljudi iz Koprivnice i
okolice 
radi na Sveučilištu, ali i na projektima
vezanim uz njega, završeni studenti brzo pronalaze posao u gradu,
a broj visokoobrazovanih stanovnika ove regije
postupno raste. 

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije