TIME 4 SCIENCE Na FOI-ju održana radionica o vrednovanju znanstvenih radova

U utorak, 16. siječnja, na Fakultetu organizacije i informatike održana je radionica ‘Značaj bibliometrijskih analiza u kvantitativnom vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti’ pod vodstvom više knjižničarke Goranke Mitrović uz pomoć Sanele Karabašić.

Na radionici se govorilo o vrednovanju kvalitete znanstvene djelatnosti znanstvenika hrvatske akademske zajednice kroz metrike znanstvene produktivnosti i bibliometrijske pokazatelje, o izvorima znanstvenih informacija kao i o relevantnim sekundarnim izvorima informacija – bibliografskim i citatnim bazama podataka.

Polaznici su se kroz praktični rad upoznali s mogućnostima nekoliko baza podataka.

Time 4 Science ima za cilj organiziranje niza pozvanih znanstvenih predavanja i radionica eminentnih istraživača iz Hrvatske i svijeta.

Predavanja su primarno namijenjena znanstvenicima i nastavnicima FOI-ja, zainteresiranim suradnicima i doktorskim studentima, ali i svima zainteresiranima za teme koje u sebi imaju istraživački i znanstveni potencijal.

Također, kroz odabir tema i predavača ideja je podupirati diseminaciju znanstvenih istraživanja Laboratorija i Centara koji djeluju na Fakultetu organizacije i informatike.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije