DAMIR HOSNI

20 GODINA JE VODIO RITZ ‘Ponižen sam. Sutra ću staviti partecetl, zatvaram lokal i odlazim s Korza’

- Nitko nije pitao za ljude, kamo će oni. Ipak, Gastrocom će ih zbrinuti kroz svoje poslovne jedinice. Ali način na koji je sve ovo napravljeno... To nije moj grad - emotivan je bio Hosni.

– Nakon 20 godina što sam ovdje poslovođa, sutra ću zatvoriti
lokal i odlazim s Korza. Ponižen sam činjenicom da odlazim na
jedan, rekao bih čak, nehuman način. Godine 2011. od Grada sam
dobio nagradu ‘Ključ uspješnosti’, a danas se pitam je li doista
čovjek ključ uspješnosti u našem društvu.

>> ZATVARA SE KULTNI “RITZ” Nakon 25 godina rada prostor kavane Ritz prelazi u druge ruke

Riječi su to koje je danas izrekao Damir
Hosni,
 poslovođa u ugostiteljskom objektu
Ritz na glavnome gradskome trgu, koji se
pridružio konferenciji za novinare SDP-a u tome
lokalu. 

Podsjetimo, gradska je vlast odlučila da ovaj kultni objekt
povjeri na upravljanje gradskoj tvrtki Aquacity,
nakon što je u najmu ovdje dosad bila renomirana varaždinska
ugostiteljska tvrtka Gastrocom.

Grad je svoju odluku obrazložio time što bi u prostor kuće Ritz u
neko dogledno vrijeme trebala preseliti Gradska knjižnica pa bi,
rečeno je, ugostiteljski objekt trebalo urediti primjereno toj
kulturnoj ustanovi.

>> ČEHOK O RITZU “Ugostiteljski objekt neće se zatvoriti, njime će upravljati gradska tvrtka Aquacity”

Hosni smatra da je takva konstatacija uvredljiva za Gastrocom.
Podsjeća da je riječ o tvrtki sa 60-godišnjom ugostiteljskom
tradicijom, koja je ulaganjem u derutni restoran kod središnjeg
gradskog parka izgradila reprezentativan Park boutique
hotel,
ulaganjem u objekt u Kranjčevićevoj izgradila
restoran Verglec

– Gastrocomu se zaista ne može spočitavati nedostatak
investiranja. Tvrtka je bila spremna uložiti i u ovaj prostor,
ali nije joj pružena prilika – rekao je Hosni.

b42d3c08543f66475f209c84db9c4e6a.jpg?v=2

Kaže da ne vjeruje da će ovaj scenarij dobro završiti. 

– No ne želim biti zločest. Volio bih da netko skuha i jednu kavu
više. Mi smo godišnje kuhali oko 500 kilograma kave, to je oko
nekoliko desetaka tisuća kava. Taj je novac ulazio u gradsku
blagajnu. Ako netko napravi i kunu više, ako bude Gradu to
donosilo više novaca, bit ću prvi koji će pognuti glavu – rekao
je.

Još samo jedan radni dan je pred njim.

– Sutra ću staviti ovaj partecetl – pokazuje Hosni – Sročit ću
misli koje su gosti sami predložili… Znate, nitko nije pitao za
ljude, kamo će oni. Ipak, Gastrocom će ih zbrinuti kroz svoje
poslovne jedinice. Ali način na koji je sve ovo napravljeno… To
nije moj grad – emotivan je bio Hosni.

af95be623228327acf2335a497078029.jpg?v=2

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije