PROBLEMI Sa zgrade stare kirurgije pada žbuka, evo što kažu iz bolnice!

U redakciju nam se nedavno javila čitateljica te se požalila kako u Općoj bolnici Varaždin sa zgrade stare kirurgije pada žbuka i to na mjestu gdje roditelji vode male bebe i djecu s posebnim potrebama na vježbe.

Odgovor smo potražili u Općoj bolnici Varaždin.

Iz bolnice javljaju kako je predmetna zgrada obuhvaćena projektom energetske obnove na zahtjev Varaždinske županije, a koja je zajedno s Općom bolnicom Varaždin prepoznala neodgodivu potrebu rješavanja dotrajalih dijelova kao što je fasada te neophodnu uštedu energenata.

– Krajem 2017. godine izrađen je Glavni projekt obnove zgrade te se isti predaje na poziv za dodjelu u određenom postotku vrijednosti investicije kroz bespovratna sredstva iz poziva Energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja RH i preostalog iznosa iz drugih izvora financiranja, a u okviru kojeg je predviđeno, između ostalog postavljanje toplinske izolacije vanjskih zidova odnosno nova fasada zgrade – poručuju iz Opće bolnice Varaždin.

Dodaju kako Opća bolnica Varaždin ima potrebu opsežnog ulaganja u bolnicu te se već sada izvode radovi na ugovorenoj energetskoj obnovi ukupne vrijednosti 83,5 milijuna kuna.

– Vrijednost investicije zgrade o kojoj je ovdje riječ predviđena je u vrijednosti 6,3 milijuna kuna te se nadamo da će ista biti i realizirana tijekom ove godine. Opća bolnica Varaždin odmah je pristupila uklanjanju jednog dijela fasade da se osigura siguran prolaz i otkloni mogućnost nezgoda. Postupajući pojačanom pažnjom Opća bolnica Varaždin pokrenula je i postupak postavljanja privremene zaštitne nadstrešnice na mjestu gdje je to nužno – poručili su iz Opće bolnice Varaždin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije