AFERA ‘KIŠIĆ-BAJSIĆ’ Filip: ‘Već je prošla godina, a policija ništa ne poduzima’

– Prošla je skoro godina dana nakon famoznog slučaja ‘Kišić – Bajsić’, a u tih godinu dana istraga nije donijela ništa novog. Moj mobitel i dalje stoji u PU varaždinskoj, slučaj stoji i nitko ništa ne poduzima – stoji u uvodu priopćenja za medije koji je poslao Filip Bajsić, 18-godišnjak čiji su istupi u siječnju prošle godine podigli podosta prašine na varaždinskoj političkoj sceni.

On je, naime, 16. siječnja 2017. godine, medijima poslao priopćenje predstavivši se kao mladi ministar znanosti, obrazovanja i sporta, u kojem je rekao da podržava smjenu Sanje Zember, tadašnje ravnateljice varaždinske Opće bolnice.

Već u srijedu, 18. siječnja 2017., mladić mijenja priču. Izjavljuje da je bio obmanut od jedne istaknute osobe iz političkog miljea, i to osobe koja obnaša visoku funkciju u Varaždinskoj županiji! Potom je otkrio da je riječ o Alenu Kišiću, tadašnjem dožupanu iz redova SDP-a.

Alen Kišić u svome je odgovoru najavio tužbu za klevetu protiv Filipova oca te pozvao da se predoči ijedan dokaz da je točno to za što ga se tereti. Nakon što je kao dokaz predočio SMS poruke, ispostavilo se da su one lažne.

Budući da je Kišić želio isprati ljagu sa svojega imena, podnio je policiji ‘kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja zbog sumnji na iskorištenje maloljetnika u političke svrhe’.

> OBRAT Filip B.: ‘Primio sam lažne poruke potpisane imenom Alena Kišića!’

> SVE O SLUČAJU KIŠIĆ I jedan novi moment: ‘Telefonskog poziva nikad nije ni bilo’

Vrijeme odmiče, prošla je gotovo godina, a slučaj je, prema Filipovim riječima ‘i dalje na mrtvoj točki’.

– Koliko vremena će proći da netko nešto krene raditi, barem da pogleda ovaj slučaj?! Ovim putem pozivam i PU varaždinsku i DORH da barem nešto probaju učiniti po pitanju ovog slučaja koji se nije pomaknuo već godinu dana! – napisao je, dodavši da nema nikakvih saznanja niti o Danijeli Ninčević, protiv koje je DORH pokrenuo istragu prije četiri mjeseca.

– Ovo je vjerojatno jedno od mojh posljednjih priopćenja za medije u skorije vrijeme. Ne želim više da se novinari i ostali bave ili zamaraju sa mnom, ne želim da se piše o meni kao o osobi koja je poznata samo po slučaju ‘Kišić – Bajsić’ – ističe Filip.

– Trudim se da ne budem zapamćen u javnosti kao negativna i loša osoba te naivac. Trudim se da postignem rezultate i da postanem još bolja i uspješnija osoba nego što sam to bio do sada, da isperem ljagu sa svog imena. Kroz život učimo, sazrijevamo, postajemo iskusniji i pametniji, jer život je fakultet koji nikad ne završimo! Kako se sada osjećam i kakva sam sada osoba, to ne znam. Sam o sebi ne mogu govoriti. O tome tko sam i što sam govorit će ljudi i vrijeme – stoji u zaključnom dijelu priopćenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije