Ivanec će dobiti Poduzetnički inkubator, u tu svrhu ‘povukli’ su 100.000 kuna!

Dobra vijest iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU: Grad Ivanec povukao je 100.000 bespovratnih kuna za projekt prenamjene postojećeg prostora u ivanečkoj Ulici Vladimira Nazora 6 u prostore Poduzetničkog inkubatora.

Listu od ukupno odabrana 93 projekta iz cijele Hrvatske, među kojima je i projekt Grada Ivanca, resorno je ministarstvo objavilo krajem prošloga tjedna, a već sutra će i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić na svečanosti u Ministarstvu regionalnog razvoja potpisati ugovor o sufinanciranju projekta.

Ova potpora će, uz vlastita proračunska sredstva, omogućiti kompletno unutarnje uređenje prostora na drugom katu zgrade u Nazorovoj 6 (zgrada ispostava HZZO-a i HZMO-a) koje je Grad Ivanec od vlasnika, Republike Hrvatske, bez naknade dobio na dugoročno korištenje od 99 godina.

Projekt predviđa preuređenje sadašnjih ureda u multifunkcionalni prostor Poduzetničkog inkubatora, koji će se staviti na raspolaganje start upovima i poduzetnicima-početnicima kako bi im se u prvim godinama olakšalo pokretanje novog posla.

Također, dio prostora koristit će i Projektni ured za EU fondove Grada Ivanca kao poslovna i savjetodavna podrška korisnicima Poduzetničkog inkubatora, ali i cijeloj lokalnoj poslovnoj zajednici.

Uz urede, projektom je predviđeno i uređenje velike dvorane za poslovne sastanke, održavanje radionica, savjetovanja, predavanja i drugih gospodarskih aktivnosti za poduzetnike.

U suradnji s Gradom, projekt je pripremio i aplicirao na javni poziv iz Programa podrške regionalnom razvoju Projektni ured Grada Ivanca za EU fondove.

Voditeljica projekta je mr. sc. Lana Labaš, direktorica Poslovne zone Ivanec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije