Tajna svake zimnice

Gastro blogerica Sandra Gašparić gostovala na varaždinskom placu, otkrila tajni sastojak svake zimnice

Ovim događajem je u subotu započela sezona manifestacija na tržnici. Slijedi Dan varaždinskog placa, koji će se održati u subotu, 14. rujna.

Sandra Gašparić, poznata po blogu ReciPeci,
jednom od najčitanijih gastro blogova u Hrvatskoj, na
varaždinskome je placu ove subote pripremala svoju najdražu
slatku zimnicu.

Da se to  može bez puno muke, pokazala je pripremom pekmeza
uz dodatak ‘tajnog sastojka’ koji ga čini iznimnim i dugotrajnim.
Iako svi odmah pomisle da je riječ o ljubavi, što naravno nije
naodmet, ovog puta tajni je sastojak kuhana rajčica.

Najbolje je ako je domaća, no sasvim će u redu biti i ona
kupljena, kada se ovaj pekmez odlučite pripremati izvan sezone.
Rajčica pekmezu daje specifičan kiselkasti okus, koji definitivno
‘zove na još’. Recept za pripremu Sandrinog pekmeza dostupan je
na web stranicama varaždinskog placa i naravno, na portalu
ReciPeci.

Osim recepta, svi zainteresirani su na tržnici od Sandre mogli
dobiti savjet o pripremi ove, ali i bilo koje druge zimnice iz
njezinog bogatog opusa. Naime, na portalu ReciPeci, dostupno je
više od tisuću recepata, s posebnim naglaskom na zimnici jer je,
kako kaže Sandra, neprocjenjiv osjećaj zimi uzeti s police
staklenku koju ste pripremili vlastitim rukama.

– Danas mladi često ne stižu ni skuhati ručak a kamoli zimnicu,
no uz dobar recept, potrebno je samo malo vremena, ljubavi i
svježih zdravih namirnica – tvrdi Sandra.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar naglasio
je kako je upravo sada vrhunac sezone i najbolje vrijeme za
kupnju namirnica za zimnicu, a ovom manifestacijom željelo se
posjetiteljima placa dati ideju što i kako pripremati:

– Sandra je danas na placu pripremala pekmez od jabuke, a
najsretniji su staklenku ponijeli i kući. Ovo je jednostavan ali
poseban recept, a posebno veseli odličan odaziv i interes naših
posjetitelja za zimnicu – rekao je Ciglar.

Ovim događajem je u subotu započela sezona manifestacija na
tržnici. Slijedi Dan varaždinskog placa, koji će se održati u
subotu, 14. rujna. Dan placa poznat je po popularnom natjecanju u
pripremi kotlovine, a prijave ekipa već su započele.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije