Zamamni mirisi širili su se cijelim centrom grada, pa nije manjkalo posjetitelja koji su ih bodrili i nestrpljivo očekivali da kotlovine budu spremne za kušanje.
Dan varaždinskog placa i ove je godine opravdao
status najveselijeg događaja u gradu. Uz ritmove Kraljeva
ulice i Dečkiju z bregov, više je od dvadeset ekipa
sudjelovalo u tradicionalnom natjecanju u pripremanju kotlovine.
Zamamni mirisi širili su se cijelim centrom grada, pa nije
manjkalo posjetitelja koji su ih bodrili i nestrpljivo očekivali
da kotlovine budu spremne za kušanje.
Uz dobru glazbu, ukusnu hranu i pokoju kapljicu, dobro
raspoloženje je neizbježno, pa su mnogi i zaplesali.
Stručna je ocjenjivačka komisija u čijem su sastavu bili
Damir Crleni, Anđelko Levanić, Erik Glavica, Predrag
Ciglar i Rene Bakalović, imala težak zadatak izabrati
najbolje, no oko prve tri ekipe naposljetku su ipak bili
jednoglasni.
Najbolja po okusu, mirisu i teksturi bila je kotlovina
DŠR Mirko Relac – Poljana Biškupečka čiji je
‘glavni chef’ Franjo Puškadija priznao kako ga
pobjeda nije iznenadila, ali tajni je recept pobjedničke
kotlovine ipak odlučio zadržati za sebe:
– Iskustvo znači jako puno. Mi već godinama sudjelujemo na
natjecanjima i dokazali smo da smo dobri. Danas su nas
ocjenjivali vrhunski kuhari koji znaju prepoznati dobru
kotlovinu, i zbog toga smo ponosni na pobjedu – rekao je
Puškadija.
Direktor Gradske tržnice, Predrag Ciglar,
izrazio je zadovoljstvo velikim brojem ekipa koje su sudjelovale,
a posebno je zahvalio ekipi Bepo ribarnice koji
su na Dan placa stigli čak iz Murtera.
– Cilj našeg dana placa je postići dobru atmosferu, da se ljudi
zabave i provesele, a osobito smo ponosni što je svake godine
veliki interes za natjecanje u kuhanju i što se ekipe trude biti
sve boje i bolje – zaključio je.
Zadovoljni mogu biti i članovi trećeplasirane ekipe
‘Džesika’, kao i drugoplasirani
‘Pinklec’ koji su već mnogo puta pokazali vrhunsko
umijeće, te im je ovogodišnji plasman potvrda već kultnog statusa
majstora kotlovine.
Ovogodišnji Dan placa imao je i humanitarnu
notu.