FOTO Županija dodijelila 55 stipendija, Maji Brlenić posebna novčana nagrada

U Županijskoj palači u Varaždinu su danas, 28. prosinca, potpisani ugovori o dodjeli stipendija za učenike i studente s područja Varaždinske županije.

Ukupno je dodijeljeno 55 stipendija za akademsku godinu 2017./2018., od čega je 13 učenika i 42 studenta. Studenti mjesečno dobivaju po 700 kuna, za što će iz županijskog proračuna biti izdvojeno ukupno 352.000 kuna, dok učenici primaju po 300 kuna, za što će ukupno biti izdvojeno 46.800 kuna.

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić dodijelio je posebnu novčanu nagradu studentici fizike i matematike Maji Brlenić iz Druškovca, i to u iznosu od 8.400 kuna.

Nagrada je Maji Brlenić dodijeljena kao poticaj budući da u osnovnim i srednjim školama nedostaje profesora fizike, a ujedno se želi potaknuti i već interes za ovaj studij.

– Ova županova nagrada mi je velika motivacija. Na trećoj sam godini i raspored je izrazito naporan budući da se radi o integriranom studiju. Ne mogu raditi nikakav posao kojim bi uspjela nešto dodatno zaraditi, a ne mogu si dopustiti izostanak s predavanja. Želja mi je svakako raditi u srednjoj školi, i to u Varaždinskoj županiji, jer ne želim napustiti svoj Druškovec – rekla je Maja Brlenić.

Župan Čačić se također obratio prisutnima te je istaknuo važnost stipendiranja deficitarnih zanimanja, te dodao kako upisivanje na deficitarna zanimanja, odnosno STEM, uvelike ovisi o kvaliteti osnovnoškolskog i srednjoškolskog orazovanja.

– Ako vi potaknete interes djece i ako osjete da je to nešto što veseli, onda ta djeca s veseljem idu na te fakultete. Dakle, treba krenuti od osnovne i srednje škole – objasnio je župan te dodao da zato postoje Centri izvrsnosti koji su jako dobri, a takvi su i rezultati naših učenika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije