Grad Varaždin i ove godine darivao djecu socijalno ugroženog statusa

Grad Varaždin tradicionalno povodom božićnih blagdana daruje djecu do 12 godina starosti, prema popisu Centra za socijalnu skrb Varaždin, a s prebivalištem na području Grada Varaždina.

Prigodno darivanje održalo se i ove godine na velikoj sceni (gledalištu) HNK Varaždin, 19. prosinca, u 11 sati. Pakete je primilo oko 180 udomljene djece i djece roditelja koji primaju zajamčenu minimalnu naknadu, a vrijednost poklon paketa je 100 kuna po djetetu.

Iz gradskog je proračuna za tu je namjenu ukupno osigurano oko 40.000 kuna.

U ime Grada Varaždina, na početku priredbe, djeci i njihovim roditeljima blagdanske čestitke uputio je Zlatan Avar, zamjenik varaždinskog gradonačelnika.

– Već nekoliko godina darujemo djecu slabijeg imovinskog statusa i tu tradiciju nastavljamo i dalje, što se vidi i po proračunu koji je jučer donesen. Mi radimo sve na poboljšamo ovu gospodarsku situaciju, pokušavamo dati jedan novi zamah i stvoriti uvjete da takvog darivanja bude sve manje i manje. Isto tako moramo znati da su plaće u ovom kraju nešto slabije nego u Zagrebu ili u Dalmaciji i Istri tako da bi tu najprije trebalo napraviti jedan iskorak – rekao je Avar.

Grad je za djecu organizirao i predstavu Mirne Rustemović i Sare Stanić pod nazivom ‘Vilenjakov prvi Božić’ u izvedbni glumca varaždinskog HNK: Zdenko Brlek, Gordana Slivka, Zvonko Zečević, Pavle Vrkljan, Karlo Mrkša, Filip Eldan, Nikša Eldan.

Avar je za kraj napomenuo kako je Grad Varaždin socijalno osjetljiv i brine o najmlađim građanima.

– Grad Varaždin je Grad prijatelj djece tako smo ove godine osigurali božićnice za djecu te smo svoj djeci s prebivalištem na području Grada Varaždina osigurali besplatne udžbenike, a smislit ćemo i još neke vidove pomoći za najmlađe i kroz ovu proračunsku godinu – izjavio je Avar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije