INICIJATIVA Groblje kućnih ljubimaca? ‘Ako je potrebno, napravit ćemo to!’

Od sredine iduće godine Zagreb bi trebao dobiti krematorij i groblje kućnih ljubimaca. Inicijativu za sličan projekt danas je na sjednici Gradskom vijeću iznio vijećnik Željko Bunić.

– Kad kućni ljubimac ugine jedino što je moguće je odnijeti ga veterinaru, koji će zbrinuti tijelo. Sve drugo je kršenje zakona. Nije moguće zakapati ih na javnim ili privatnim površinama

Potom je iznio pitanje, odnosno inicijativu.

– Hoće li se kada i gdje, po uzoru na Zagreb ili Samobor, napraviti groblje kućnih ljubimaca? Koje bi bilo ustrojeno isključivo po zakonskim propisima, s krematorijem i ostalim popratnim sadržajem. Mislim da su građani i njihovi četveronožni prijatelji to zaslužili – rekao je Bunić.

U svome odgovoru gradonačelnik Ivan Čehok priznao je da nije znao za zakon da se tijela preminulih ljubimaca mogu riješavati samo na taj način.

– Ako je to potrebno napraviti, morat ćemo napraviti. No sve je više toga ostavljeno na teret jedinica lokalne samouprave. Nema zakona gdje ne piše da čelnik jedinice lokane samouprave plaća kaznu! Recimo, kod obveze čipiranjima. Pa nemrem ja bežati za njima i gledati dal su pesi čipirani! No, ako treba, napravit ćemo. Kak’ su ono pjevali Ramonesi, pet sematary… I don’t wanna be buried… – odgovorio je Čehok.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije