BESPLATNI UDŽBENICI Grad Novi Marof priprema poseban projekt za srednjoškolce

Radovi na projektu energetske obnove Srednje škole Novi Marof pri samom su kraju. Projekt je vrijedan miljun i 300 tisuća kuna, a sredstva za uređenje fasade novih prozora, krovišta došla su od Ministarstva regionalnog razvoja i Varaždinske županije, kazao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

– Grad će time dobiti jedan prekrasan novi objekt koji do sada nije bio reprezentativan, što je važno za grad jer uljepšava i sam centar. Potrudili smo se da obilježimo pješčke prijelaze te da ih osvijetlimo tako da djeca, a i svi oni koji prolaze pješačkim stazama mogu sigurno prometovati – rekao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

Završeno je 90 posto učionica, ali Srednja škola još uvijek mora koristiti neke prostorije u sklopu osnovne škole. Uz to Grad planira kompletno obnoviti dvorane u Remetincu i Završju.

Gradonačelnik Jenkač nada se da će lijepo uređeni prostor izvana i iznutra privući još više srednjoškolaca, a kako bi se to osiguralo Grad Novi Marof i Srednja škola Novi Marof su pripremili i poseban projekt.

– Dogovorili smo da će svima onima koji se odluče upisati u prvi razred Srednje škole u Novom Marofu grad kupiti knjige i tako omogućiti besplatne udžbenike sve do kraja 4. razreda – zaključio je Jenkač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije