Vijesti / Društvo

DAN SESTRINSTVA 'Posao nije lak, ali biti medicinska sestra je poziv i čast'

DAN SESTRINSTVA 'Posao nije lak, ali biti medicinska sestra je poziv i čast'

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva, koji se diljem svijeta obilježava 12. svibnja, Opću bolnicu Varaždin posjetio je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

U razgovoru s glavnom medicinskom sestrom Opće bolnice Varaždin, Anicom Sekovanić, glavnom sestrom za interne bolesti Željkom Gajski, prvostupnicom sestrinstva Martinom Jelenski, te zamjenikom ravnatelja Damirom Poljakom dotaknuli su se tema vezanih uz problematiku zdravstva, a pogotovo sestrinstva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stričak je u razgovoru istaknuo da iz osobnog iskustva zna koja je važnost sestara u odnosu s pacijentima i ukupnom funkcioniranju bolnice i njenog sustava. Kazao je kako taj posao možeš raditi isključivo ako imaš veliku ljubav prema njemu. Na kraju im je čestitao i zahvalio na svemu što rade za brojne pacijente svakoga dana.

Anica Sekovanić je izjavila da u OBV-u je zaposleno 767 sestara od čega oko 150-ak prvostupnica. Ukratko je pojasnila kako izgleda funkcioniranje sestrinstva u bolnici svakog dana i koji posao stoji iza njih.

Također je istaknula da su medicinske sestre danas afirmirane i ravnopravne članice medicinskih timova, a Opća bolnica Varaždin trudi se  popuniti nedostatak medicinskih sestara u slučajevima odlaska u mirovinu ili dugotrajnih bolovanja.

- Posao nije lak, ali biti medicinska sestra je poziv i čast. Sestra u sebi mora imati ljudskost i empatiju, ali biti profesionalna i imati znanja - zaključila je Anica Sekovanić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci