Vijesti / Društvo

FOTO Mališani iz 11 vrtića predstavili svoje likovno viđenje nogometeta

FOTO Mališani iz 11 vrtića predstavili svoje likovno viđenje nogometeta

Nakon teniskog višeboja, kojim je u četvrtak počeo 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i partnera, nastavljen je u petak likovnom radionicom.

Tema likovne radionice bila je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Svoje likovno viđenje nogometa i neizostavno, hrvatske nogometne reprezentacije, dali su mališani iz 11 dječjih vrtića: Bajka, Čira-Čara, Društvo Naša Djeca, Panda, Vlakić, Zeko i DV Varaždin - Aleja, Gortanova, Trakošćanska, Dravska i Biškupec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Foto zapisi dječjeg likovnog druženja u sklopu Olimpijskog festivala bit će poslani Hrvatskom nogometnom savezu kao podrška izborniku Zlatku Daliću i Vatrenima.

Olimpijski se festival nastavlja u ponedjeljak, kada će se djeca okušati u spretnosti vožnje biciklom na Kapucinskom trgu u 9 sati (ili u balonu Graberja u slučaju lošijeg vremena).

U utorak će se okušati u plivanju na varaždinskim Gradskim bazenima. Završnica Olimpijskog festivala bit će u četvrtak, 17. svibnja, od 16 sati na Sportskom centru 'Sloboda'.

Varaždinski mališani natjecat će se u nogometu te u atletici (trčanje 50 m, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4x25 m).

Na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina sudjeluje ukupno 570 djevojčica i dječaka iz 17 dječjih vrtića.

Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine preuzevši varaždinsku inicijativu, jeste da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci