Vijesti / Društvo

Branitelji kontra Divjak: 'Kurikulum povijesti je protuhrvatski!'

Branitelji kontra Divjak: 'Kurikulum povijesti je protuhrvatski!'

Dio braniteljske populacija koja je izrazito nezadovoljna novom inačicom kurikuluma povijesti, tražit će od ministra Tome Medveda da u u Ministarstvu hrvatskih branitelja organizira sastanak na koji će, uz pripadnike braniteljskih udruga, biti pozvani povjesničari, ali i Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine, otkrio je to za Slobodnu Dalmaciju. Braniteljski portal, odnosno njihovo uredništvo i znanstveni tim, ovih je dana objavio analizu kurikuluma povijesti nazvavši ga, među ostalim, 'protuhrvatskim', 'prevarom i subverzijom', da je njime 'Hrvatskoj ukradena povijest' i slično, a sve zbog toga jer, tvrde, u njemu praktički nema povijesti Domovinskog rata koja se u osnovnoškolskim knjigama spominje jednom, a u srednjim školama izrijekom nijednom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u odgovoru na braniteljsku reakciju navodi kako je kurikulum povijesti 'u skladu s Deklaracijom o Domovinskom ratu, prošao je stručnu i javnu raspravu te je recenziran od strane stručnjaka iz HAZU-a i Bavarskog državnog ministarstva obrazovanja i kulture, znanosti i umjetnosti'.

- Svi dokumenti javno su dostupni na web-stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja. Sukladno prijedlozima recenzenata, za sada su dorađeni kurikulumi za peti razred osnovne škole i prvi razred srednje škole koji idu u eksperimentalnu provedbu - odgovorili su Slobodnoj Dalmaciji iz Ministarstva.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Vezani članci

Reci što misliš!