Vijesti / Društvo

FOTO Maruševečki kraj bogatiji za moderan dječji vrtić, otvorena je 'Čarolija'!

FOTO Maruševečki kraj bogatiji za moderan dječji vrtić, otvorena je 'Čarolija'!

Mališani iz maruševečkog kraja, kao i njihovi roditelji, imaju razloga za zadovoljstvo! Danas je u Bikovcu svečano otvoren Dječji vrtić Čarolija, no na 'prave' stanare', klince od jasličke do predškolske dobi, morat će pričekati još nekoliko dana, do ponedjeljka, kad će vrtić profunkcionirati u pravom smislu.

A kakva je potreba za ovakvm vrtićem na maruševečkom području najbolje govori činjenica da je vrtić već popunjen. Trenutno će vrtić pohoditi 55 djece, no do kraja godine vrtić bi trebao primiti 72 djeteta, što je i maksimalni kapacitet ovog vrtića za čiju je izgradnju i opremanje bilo potrebno 1,5 milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svečanom otvorenju odazvali su se osnivači Dječjeg vrtića Čarolija, bračni par Davorka i Tomica Kumrić, ravnateljica Dječjeg vrtića Čarolija Ivana Žlibar, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, pomoćnik ministrice obrazovanja Blaženke Divjak Momir Karin, brojni roditelji, bake, djedovi i, naravno, mališani.

Nakon presjecanja vrpce, prisutnima se obratio Tomica Kumrić te istaknuo važnost brige za djecu.

- Usudili smo se svoje misli i želje pretočiti u stvarnost. Ovaj objekt društvene namjene podređen je isključivo najmlađima. Ovo je pravi mali raj za djecu, za razvoj njihovih interesa. Nagle promjene svojstvene našem vremenu potaknule su nas da djeci pružimo mogućnost spontanog, situacijskog učenja kako bi jednog dana postale samosvjesne i odgovorne osobe. Želimo da u Čaroliji djeca putuju kroz sretno djetinstvo - rekao je Kumrić.

Davorka Kumrić istaknula je kako je ovaj projekt produkt višegodišnjeg planiranja.

- Odlučili smo se na ovaj korak, ne samo zbog svoje djece, nego i zbog svih stanovnika Općine Maruševec. Trenutno imamo šest zaposlenika, a do kraja godine planiramo zaposliti još dvije osobe, kako bi na taj način pokrili sve segmente, od sporta do umjetnosti - dodala je Davorka.

Velik naglasak bit će na fizičkim aktivnostima, ali i na zdravoj prehrani.

- Osobno nam je vrlo bitno da se djeca kreću, da se maksimalno iscrpljuje njihova energija. Važna nam je i zdrava prehrana, zanemarit ćemo sokove, slatkiše i grickalice te ćemo djeci ponuditi samo ono što ćemo sami uzgojiti na svojem imanju - istaknula je Davorka.

Ravnateljica Ivana Žlibar rekla je kako će se svakome djetetu pristupiti individualno, no također će se njegovati i izrazit 'momčadski' duh.

- Naši odgajatelji bit će i istraživači koji će prepoznavati potrebe svakoga djeteta te ih usmjeravati kako bi potencijale djeteta razvili do maksimuma. Naša misija je odgojiti samostalno, radoznalo i kreativno dijete, koje je sposobno razumijevati i prihvaćati i sebe i druge putem igre, čije čari i užitak nikad ne prestaju. Učiti ih, a da toga nisu ni svjesni - zaključila je ravnateljica Žlibar.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci