Vijesti / Društvo

FOTO Dobre vijesti za studente, u Varaždinu je otvorena studentska ambulanta!

FOTO Dobre vijesti za studente, u Varaždinu je otvorena studentska ambulanta!

Kvaliteta studentskog života u Varaždinu podignuta je danas za još jednu razinu! U prisustvu ravnatelja Studentskog centra Varaždin Nenada Milijaša, ravnatelja Doma zdravlja Varaždinske županije Renata Podbojca, doktorice Željke Jaklin i brojnih studenata, otvorena je studentska ambulanta u Varaždinu.

Sama studentska ambulanta, koju će voditi doktorica Željka Jaklin, smještena je unutar kompleksa Studentskog doma, a zasad će raditi svaki utorak i srijedu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Ovo je zadnji prostor u cijelom kompleksu koji je trebalo privesti svrsi i sretan sam što smo i to učinili. Europska unija financirala je zidove i namještaj ove ambulante, dok je Studentski centar sufinancirao svu potrebnu opremu u vrijednosti od oko 70 tisuća kuna. Naš jedini cilj je omogućiti studentima da na jednom mjestu imaju sve što im je potrebno - rekao je Nenad Milijaš.

Studentska ambulanta na raspolaganju je svim studentima i zaposlenicima Studentskog centra, a koristiti je mogu i pacijenti doktorice Željke Jaklin u dane kad ona dežura.

- Ovo je za mene za mene novi izazov i drago mi je što ću početi ovdje raditi. Iznimno je važno da jedan grad poput Varaždina ima studentsku ambulantu, naročito za studente koji nisu iz Varaždina, i mislim da će biti svi zadovoljni - rekla je Jaklin.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec potvrdio je kako je ovakav projekt od iznimne važnosti za studente, ali i cijeli Varaždin, a svoje zadovoljstvo iskazali su i studenti.

- Za studente ovo znači mnogo, prvi put je da u posljednjih pet godina imamo sistematiziranu zdravstvenu zaštitu. Prije su studenti bili 'izgubljeni' kad su zdravstvo i zdravstvene usluge bile u pitanju, no ovo sad podiže standard na jako visoku razinu - kazao je student Kristijan Gašljević.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci