Vijesti / Društvo

40 DANA ZA ŽIVOT 'Broj pobačaja je u padu, kampanja je urodila plodom'

40 DANA ZA ŽIVOT 'Broj pobačaja je u padu, kampanja je urodila plodom'

Oni koji su prolazili kraj varaždinske bolnice zasigurno su proteklih tjedana zamijetili građane koji se tamo u jutarnjim satima okupljaju i mole. Riječ je o inicijativi '40 dana za život' čiji je glavni cilj bio senzibilizirati javnost i upoznati s problemom pobačaja.

Bdijenje je počelo prvog dana korizme, 14. veljače, a završilo je protekle nedjelje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U molitvi ispred bolnice sudjelovalo je 45 molitelja, no to su oni koji su se potpisali kao molitelji. Brojka je znatno veća jer smo tijekom inicijative imali česta zaustavljanja građana koji su se priključili molitvi u kraćoj minutaži, dakle u prolazu - kazala je Ivančica Milovec, voditeljica inicijative '40 dana za život' održane u Varaždinu.

Na pitanje smatra li inicijativu uspješnom, odgovara: - Je li to dosta za Varaždin, prosudite sami, ali i jedan čovjek koji čini pravu stvar, već je veliko slavlje i veliko zadovoljstvo za budućnost inicijative i njezinih 'plodova'.

Iako je bilo onih koji su se priključili moliteljima, reakcije prolaznika, kao i svaki put do sad, bile su svakojake: od pozitivnih do negativnih.

- Svaka reakcija nam je na poticaj i uistinu nas učvršćuje u promišljanju i djelovanju. Podaci koje imamo iz Zavoda za javno zdrastvo bilježe pad namjerno induciranih pobačaja od kad postoji molitvena inicijativa, a i ranije od kad se pojavila na našim prostorima - rekla je Milovec, dodavši da u Hrvatskoj zasad postoje 'svjedočanstva o tri spašena života za vrijeme korizmene kampanje'.

- Time je ova kampanja, točnije, molitva, kao i svaki put do sad, već urodila plodom. 

No, isto tako Milovec je rekla da se plodovi rada ne ubiru odmah, već 'nakon mukotrpnog rada kojeg pokreće ljubav'.

- Ne sumnjamo da će u skorijoj budućnosti plodovi inicijative i općenito borbe svih ostalih aktivnosti koje su u službi života, biti puno vidljiviji i očitiji svima.

Sljedeća inicijativa je, doznajemo, na jesen, no točan datum još nije poznat.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci