ŠKOLA I POSAO Velik interes učenika za stipendiranje i zaposlenje u firmi SR-ALU

Nakon potpisivanja ugovora o poslovno-tehničkoj suradnji između tvrtke SR-ALU i Elektrostrojarske škole u Varaždinu u studenom 2017. prošle godine, danas je tvrtka SR-ALU predstavila svoje poslovanje učenicima zanimanja Tehničar za mehatroniku.

> MEC dobiva tri industrijska robota i strojeve za industrijsku automatizaciju

Velika dvorana Elektrostrojarske škole u Varaždinu bila je do kraja ispunjena, a predstavnici firme, direktor Aldo Ino Ilešič i glavni programeri, u vrlo zanimljivom predavanju predstavili su mogućnosti stipendiranja i zaposlenja.

– Uz opremu koja je u nabavci, riječ je o robotima, dogovorili smo da će tvrtka SR-ALU stipendirati najbolje učenike te im ponuditi kasnije posao na programiranju robota, PLC uređaja i rad u najvećim svjetskim firmama (BMW, Audi i sl.) u kojima će imati iznadprosječne plaće. Zajedno ćemo pokrenuti dodatne fakultativne predmete za one koji žele učiti više i izvan nastavnih programa – rekao je Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole u Varaždinu.

Istaknuo je Kos kako na ovaj način škola razvija čvrstu vezu s gospodarstvom i postaje polako regionalni/međunarodni centar izvrsnosti (kompetencije) za automatiku, robotiku i procesnu industriju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije