Vijesti / Društvo

BOLJI RODITELJ 'Brigom za sebe djetetu zapravo pružate svoju najbolju verziju!'

BOLJI RODITELJ 'Brigom za sebe djetetu zapravo pružate svoju najbolju verziju!'

Kako biti bolji roditelj? Budite blagi, zainteresirani, realnih očekivanja, i brinite o sebi - jer time roditelji svojoj djeci pružaju najbolju verziju sebe - savjetuje psihoterapeutkinja Lina ĐulvatJutarnjem listu u tekstu pod naslovom 'Kako biti uspješan u 2018.'. Roditeljstvo je samo jedna od tema navedenog članka.

Lina Đulvat je zagrebačka psihoterapeutkinja koja aktivno i učestalo radi i na varaždinskom području, individualno ili u okviru raznih specifičnih projektnih radionica. Evo što kaže o temi roditeljstva:

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Roditelji trebaju biti više autentični, iskreni prema sebi i prema djeci. Bolji roditelj je onaj koji si može oprostiti neke postupke s kojima nije zadovoljan i biti blag prema sebi, a zatim i automatski biti i bolji prema djeci.

Očekivanja je uvijek dobro staviti u realnost i ne pasti u zamku natjecanja s drugim roditeljima na štetu svoje djece, primjerice tako što im roditelji maksimalno ispunjavaju raspored i upisuju ih na brojne, ponekad uzaludne i nepotrebne aktivnosti. Bitna je kvaliteta, a ne kvantiteta. Važnije je da roditelj bude zainteresiran za to čime se dijete bavi i za njegov napredak te da svakodnevno razgovara s njim.

Roditelj bi svakako trebao brinuti i o svojim potrebama, kako bi na taj način stvorio više kapaciteta za druge. Brigom za sebe roditelji zapravo djetetu pružaju svoju najbolju verziju - poruka je psihoterapeutkinje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci