NAGRADE Čehok: ‘Nijedan urbani festival u Hrvatskoj nije na razini Špancirfesta’

Iza nas je velik tjedan za varaždinski turizam. Špancirfest je na Danima turizma 2017. dobio nagradu za turistički događaj godine, dok je Antun Vidović proglašen djelatnikom godine u potkategoriji hortikulturni djelatnik.

> USPJEŠNA SEZONA Varaždin ove godine dobio čak četiri nagrade i priznanja!

Povodom osvajanja tih nagrada u varaždinskoj Gradskoj vijećnici održano je predstavljanje samih nagrada.

Na samom početku gradonačelnik Grada Varaždin i predsjednik Turističke zajednice Grada Varaždina Ivan Čehok istaknuo je kako ovo nisu prve nagrade koje je varaždinski turizam primio ove godine te je dodao kako ove nagrade potvrđuju kvalitetu pojedinaca, ali i vrijednost cijelog brenda Špancirfesta.

– Špancirfest sa svojih 19. godina svakako zaslužuje ovu nagradu. Nakon što je Špancirfest nastao kao prvi urbani festival u Hrvatskoj, u brojnim gradovima počele su nicati replike, no duh Špancirfesta nije moguće prenijeti. Bio sam na mnogo urbanih festivala u Hrvatskoj, no ni jedan nije dosegnuo razinu Špancirfesta – rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.

> IZNIMNO PRIZNANJE Špancirfest proglašen turističkim događajem godine!

Zahvalio je svima koji su pridonijeli ovoj nagradi te dodao kako će jubilarni 20. Špancirfest biti još kvalitetniji.

Direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth rekla je kako je Špancirfest u protekle dvije godine naišao na mnoge probleme pa je ova nagrada utoliko vrednija.

– Izniman je osjećaj kad vas struka proglasi najboljim i svrsta u tri najbolja događaja u godini. Ovo nam je četvrto finale i nama je ovo bila četvrta sreća – rekla je Jelena Toth.

Složila se s gradonačelnikom da je nakon pokretanja Špancirfesta nastalo mnogo replika, no dodala je kako je danas konkurencija iznimna te se pojavljuje sve više inovativnih i kvalitetnih festivala.

Za kraj je otkrila i jednu ‘ekskluzivu’.

– Godina još nije gotova. Za dva tjedna Špancirfest primit će još jednu nagradu, no neka zasad ostane tajna o čemu se radi – zaključila je Jelena Toth.

Na predstavljanju nagrada bili su još i Marin Bašić, direktor Parkova, te Sandra Malenica, zamjenica varaždinskog gradonačelnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije